tisdag 29 maj 2018

Inköp Maj

Jag missade både uppesittarkväll och möjligheten att köpa aktier på fredagen förra veckan eftersom jag var bortrest och saknade tillgång till internet. Det var skönt att komma bort från all elektronik och att ständigt vara uppkopplad men det kändes lite ovant att inte kunna köpa aktier direkt när lönen kom. Den nya köpen fick i stället vänta tills i dag.

I normala fall så brukar jag flytta över 20 000 kr varje månad till Avanza som jag sedan köpen aktier för. Denna månaden så hade jag svårt att hitta något köpvärt då mycket känns dyrt samtidigt som svag svensk krona gör att det tar emot att köpa utländska aktier. Därför så flyttade jag bara över 10 000 kr till Avanza och lät resten gå till mitt buffertkonto. Det har trillat in nästan 20 000 kr i utdelningar under månaden så det blev ändå en del pengar att handla för.

Följande aktier fick det bli denna månaden:

Castellum


Europris


NCC


Nordea


TransAlta RenewablesJag är fortfarande inne i en period där jag tycker mycket om Castellum så det fick bli det största köpet även denna månaden. Med det nya tillskottet av aktier så hoppade Castellum upp på listan med mina tio största innehav. Jag känner mig inte klar där, utan vill öka ännu mer förutsatt att priset på aktien inte blir så mycket dyrare.

För någon vecka sedan så plockade jag in norska Europris i portföljen och idag ökade jag på mitt innehav med ytterligare några aktier. De är trots det ett av mina mindre innehav så jag kommer nog att köpa mer kommande månader.

Jag satt länge och funderade på om jag skulle köpa mer NCC eller Skanska och valet föll till sist på NCC. Dagens Industri kom med en köprekommendation i dag så priset gick upp och det blev lite dyrare än beräknat.

Några få aktier blev det också i Nordea och TransAlta Renewables.


Köpen ökar min årliga utdelning med 1 477 kr.

8 kommentarer:

 1. Tjenare Money,
  Tack för en intressant och bra blog som jag läst länge men aldrig kommenterat.

  En fråga jag ställt Petrusko, KTM mfl är att det nästan känns som en sekt då alla är så enormt förtjusta i Castellum. Missförstå mig rätt, det är ett fantastiskt bolag men ibland saknar jag Hemfosa och deras utveckling. De har gått betydligt bättre än Castellum och kanske ännu mer när det kommer delas upp och ut till aktieägarna.

  Hemfosa som enbart kommer innehålla polishus, förskolor, äldreboenden, domstolar, skolor mm och Nyfosa som kommer vara transaktionsdrivet.

  Jag har haft Hemfosa sedan notering, köpt fler och varit med på en nyemission. Ligger c:a 80% upp på dom och hoppad uppdelningen/utdelningen kommer sätta ännu mer fokus på dom.

  Yieldar c:a 4,5% med kvartal utdelning.

  Vore tacksam för en kommentar gällande Hemfosa om du följt dom.

  Återigen, tack för en läsvärd blog.

  // Malte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan nog hända att det blir lite sekt runt Castellum, men för egen del så gillar jag dem för de är så stabila och har varit under lång tid.

   Jag ägde också Hemfosa när de noterades men sålde efter ett tag, har inte haft någon koll på dem sedan dess. Jag gillar att de har fastigheter som polishus och domstolar, det är inget man flyttar så ofta. Du verkar haft bra avkastning på din aktier och med yield över 4% så får jag börja kolla på dem igen.

   Radera
 2. Tja, en anledning till att många gillar Castellum heter Lazlo Szombatfalvy. Duktig kille, lite läromästare åt bl a Patrik Brummer. Lazlo har runt en miljard i Castellum så det känns nog safe att ta rygg på honom. Läs om Lazlo t ex här: https://www.aktiespararna.se/Artikelarkiv/Repotage/2011/november/Borsprofilen-Laszlo-Szombatfalvy--trollkarl-och-anonym-aktielegend
  Hälsningar, T Http://toscananext.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde: sen har Castellum en tung historik av utdelningshöjningar och är allmänt välskött. Hyr själv av Castellum men avser förhandla ned hyran, andra tider nu ;-)

   Radera
  2. Det där med utdelningshöjningar lockar såklart en utdelningsinvesterare som mig.

   Kan man förhandla ner sin hyra?

   Radera
  3. Kan man göra, i detta fall är det kontor och lager, inte bostad. Hufvudstaden är ju lite samma tema men Fredrik Lundberg styr där.

   Radera
 3. Tjeena hur gör du med dina Nordea aktier nu nör bolaget flyttat. Köper du dem i ISK eller KF?

  Mvh Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köper/har mina aktier i Nordea i en ISK än så länge. Vi får se om jag flyttar till en KF senare.

   Radera