Mål

Mitt stora mål är att kunna sluta jobba och ägna mig åt mina stora intressen resor och äventyr, främst vandringar och långa resor med cykel.

För att kunna förverkliga detta så måste mina passiva inkomster täcka min utgifter och enligt prognosen så kommer jag att uppnå detta i slutet av 2018. Planen är att jag under 2023 som ett första steg går ner i arbetstid för att senare helt sluta på mitt jobb och bli fri att göra vad jag vill.

Mitt mål är att min portfölj ska ge minst 300 000 kr per år i utdelningar, d.v.s. 25 000 kr per månad.


Mål: 2023


Sparande: 240 000 kr
Detta är pengar från främst min lön som jag kommer att investera i nya aktier. Målet är att spara samma summa under 2023 som jag gjorde under 2022. Jag kommer spara ytterligare lite pengar men de kommer jag att placera på mitt buffertkonto i stället för att flytta över till Avanza.

Utdelningar: 280 000 kr
Utdelningar från portföljen under året. Jag hoppas på ytterligare ett år med rekord i utdelningar.


4 kommentarer:

 1. Fint att kunna spara undan nära 20.000 i månaden, riktigt stabilt!

  Vill du dela med dig om extrainkomster från webbsidor? Kanske tillägna ämnet ett blogginlägg?

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Webbsidorna har jag bara haft som en hobby under många år, mest för att kunna testa nya program och funktioner. Fokus har aldrig varit att tjäna några pengar på dem. Nu är planen att se om de kan generera lite inkomst också, som förhoppningsvis fortsätter att komma in även när jag slutat jobba.

   Kanske blir det ett längre blogginlägg om det när jag kommer igång.

   Radera
 2. Skoj att man hittade hit. Så 2020, får man fråga hur mycket du tror att du kommer att få i utdelningar då i månaden? Hur gammal är du då? Tackar på förhand, ska följa din resa med intresse:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du hittade hit. Jag siktar på att få total 180000 kr per år i utdelningar när jag slutar jobba, d.v.s 15000 kr i månaden. Enligt mina beräkningar så ska det gå. Jag är något år över 35 :)

   Radera