måndag 21 maj 2018

2 miljoner

I dag uppnåddes ytterligare ett delmål i min sparresa när värdet på portföljen för första gången gick över två miljoner. Värdet på portföljen är egentligen inte så viktigt utan mest en rolig grej men jag känner mig ändå lite stolt över att ha nått dit. Den senaste tiden har börsen gått bra samtidigt som den svenska kronan blivit svagare vilket gjort att mina utländska innehav har ökat i värde omräknat i kronor. Detta gjorde att jag nådde andra miljonen lite tidigare än beräknat.Man brukar säga att den första miljonen är den svåraste och så var det även för mig. Jag hade nästan inga sparade pengar innan jag började jobba så om vi räknar därifrån så tog det ungefär tio år att nå första miljonen men bara två och ett halvt år att nå den andra. Jag hade också mina pengar placerade på ett sparkonto med obefintlig avkastningen under många år vilket gjorde att den första miljonen drog ut på tiden. Hade jag varit lite smartare och placerat mina pengar i aktier eller fonder lite tidigare så hade det troligtvis gått snabbare.

Två miljoner är kanske inte så otroligt mycket pengar idag, men för mig så var det helt otänkbart när jag var yngre att ha så mycket pengar på kontot. Miljoner kunde man bara få genom att vinna på lotto, inte genom ett vanligt jobb. Idag vet jag bättre och det går snabbare än vad man tror om man börjar spara.

Den andra miljoner var som sagt bara ett delmål nu jobbar jag mot den tredje som förhoppningsvis går ännu snabbare att få ihop. I veckan så kommer lönen vilket innebär nya pengar till portföljen och så fortsätter utdelningarna att trilla in.

20 kommentarer:

 1. Grattis 🤙
  Själv är jag bara nån tusenlapp ifrån 300.000 kr. Vilket är ett stort mål för mig 😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack
   Någon tusenlapp till går snabbt så du är snart där.

   Radera
 2. Grattis. Bara 2 och halvt år mellan miljonerna. Härligt. Bara rusa vidare till nästa miljon😁
  Själv har jag precis kommit upp på en halv mille.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har gått snabbt de senaste åren. Vi får hoppas börsen är på lika gott humör de kommande åren, annars så kommer nästa miljon att ta lite längre tid.

   Radera
 3. Wow!
  Bra jobbat. Själv nöter jag på mot en halv miljon. Jag tycker du ska vara stolt, grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack
   Jag tycker du kör på bra med sparande och återinvesterar utdelningar så du är snart där.

   Radera
 4. Detta var riktigt inspirerande att få läsa. Kämpar själv med min första miljon, har en bit kvar, men att gå från 1 miljon till 2 miljon på mycket kortare tid än 0 till 1 miljon ska också få upplevas!

  Vänliga hälsningar

  Assetsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är skönt att veta att det hela tiden går snabbare. Lycka till med första miljonen.

   Radera
 5. Gratulerar till milstolpen! Verkligen inspirerande läsning.

  SvaraRadera
 6. Grattis till 2 miljoner :-) Bra kämpat.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, du är inte så långt efter själv.

   Radera
 7. Två miljoner, vilken gigantisk hög med pengar! Grattis!

  Själv jobbar jag mig mot 300 000 kronor efter att ha gnetat undan CSN-pengar i fyra-fem år. Det ska bli kul att kunna spara mer pengar med en riktig lön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker 300 000 kr är hur bra som helst när man är så ung som du. Du kommer att vara långt före mig när du når min ålder.

   Radera
 8. Semester och bortrest så jag missade din fina milstolpe och att säga grattis! Intressant tanke det där med att man tycker att en mille är bara något man kan vinna sig till eller möjligen från ett fett arv. Jag tyckte likadant innan men fattar nu att det faktiskt är nåbart för egen maskin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack

   Jag tror absolut att de flesta kan spara ihop en miljon om man bara vill. Börjar man tidigt och sparar till t.ex. pensionen så krävs det inte så mycket.

   Radera
 9. Ett sent grattis! Har långt kvar till 2 miljoner, men jag kämpar på. Det tuffar på.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Tack

   En liten tröst är att det går snabbare ju närmare man kommer, kämpa på.

   Radera