fredag 18 maj 2018

Köpt Europris

Igår var det Norges nationaldag, men eftersom den norska börsen då var stängd så erbjöd Avanza i stället gratis courtage på norska aktier idag. Detta utnyttjade jag genom att plocka in ett nytt bolag i portföljen, nämligen Europris. Jag har haft dem på bevakningslistan ett tag och nu var det dags att köpa mina första aktier. Europris har x-dag nästa vecka den 24 maj så jag hinner få utdelning från dem redan detta året. Detta påverkade dock inte mitt beslut att köpa nu.
För att få loss pengar till köpet så sålde jag lite aktier i ett annan norskt bolag, Data Respons. Data Respons har varit ett av mina bästa innehav med en uppgång på 120% så jag passade på att plocka hem lite av vinsten genom att sälja en tredjedel av aktierna. Jag gillar fortfarande Data Respons och tror på dem på lång sikt så jag har inga planer på att sälja resten av innehavet.

Jag köpte även några fler aktier i Ocean Yield för utdelningarna som trillat in den senaste tiden.

Köpen ökar min årliga utdelning med 652 kr.

2 kommentarer:

 1. Äger också Europris, stabilt bolag med över 250butiker i Norge, planerar öppna ca 10st till iår.

  Utmaningen blir nog tillväxten om man inte väljer expandera till andra länder (Sverige gick ju inge vidare). Får hoppas de börjar kika på detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker också det känns stabilt och förhoppningsvis kan de växa lite. Jag tror att det kan bli bra på lång sikt.

   Radera