måndag 14 maj 2018

Bonuskund

Det senaste året har jag fokuserat mycket på att hålla nere mina kostnader för mat. Även om jag försöker att komma undan så billigt som möjligt så vill jag fortfarande kunna äta den mat jag tycker om och försöka äta nyttigt. Eftersom jag tränar en hel del så äter jag också mer mat än vad jag gjorde för några år sedan.
För att klara detta så går jag varje vecka igenom vilka erbjudanden som de olika butikerna har för att se om det är något som lockar. Hittar jag något billigt och bra så blir det grunden för den mat som jag äter under veckan. Ofta så kräver det att jag besöker flera olika butiker för att utnyttja olika erbjudanden, men det är inget problem för mig.

De erbjudanden som butikerna har är antingen tillgängliga för alla eller endast för bonuskunder. Hittills har jag inte varit bonuskund, eller var de nu kallar det, i någon butik eftersom jag tyckt att jag har klarat mig bra med de prissänkta varorna som är tillgängliga för alla.

Den senaste tiden så tycker jag att något har ändrats och många av de bästa erbjudandena, som jag är intresserad av, är bara för bonuskunder. Så nu har jag ändrat åsikt och blivit bonuskund i några butiker. De butikerna som ligger närmast där jag bor och som jag använder är ICA, Hemköp, Willys och Lidl, och det är de tre första som jag nu är bonuskund hos.

De olika bonus-programmen erbjuder också lite andra förmåner som t.ex. ICA där man får 1 procent i bonus på allt du handlar. Detta är inte så intressant för mig utan jag är mest ute efter de där prissänkta varorna som bara bonuskunderna får.

Detta kanske inte sänker mina matkostnader sådär jättemycket eftersom jag redan försöker handla billigt, men jag får lite fler varor att välja ibland och kan variera min kost lite bättre.

2 kommentarer:

 1. Hej Money for nothing.

  En sak många kanske inte uppmärksammar är att dessa bonusprogram inte alltid är så bra som det låter. Poängen eller återbäringen försvinner om du inte använder den inom viss tid. Här nedan är ett exempel på hur länge dina poäng/återbäring sparas hos respektive kedja.

  Ica 6 mån
  Hemköp 12 mån
  Åhléns 2 år
  Coop 3 år
  Stadium året ut

  Stadium är sämst i detta test. Coop är bäst. Har själv blivit av med återbäring på Hemköp då jag sällan handlar där. Men hursomhelst tycker jag att du gör rätt som jämför priserna mellan de olika affärerna. Jag brukar själv nästan tävla i att hitta de lägsta priserna hos respektive butik :)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den listan. Det där är viktigt att hålla reda på, även om återbäringen inte är så stor så vill man ju inte att den försvinner.

   Hitta lägsta priserna brukar bli lite av en tävling. Jag blir alltid lite extra nöjd när jag hittar något riktigt billigt jämfört med andra butiker.

   Radera