torsdag 9 januari 2020

Rensa ut saker

Jag brukar inte hålla på med nyårslöften eftersom brukar rinna ut i sanden efter några veckor. Jag ser ingen anledning till att man måste börja sitt nya liv bara för att det blir nytt år. Vill man förändra något så kan man börja när som helst, gärna igår.

Jag brukar däremot sätta upp lite mål varje år. Målen handlar ofta om ekonomi men detta året vill jag satsa på att minska antalet saker i mitt liv. Jämfört med andra så äger jag inte så mycket men det finns ändå saker i mina garderober och förråd som jag inte använt på många år. Detta vill jag nu rensa ut och bara behålla saker som jag verkligen använder. För mig innebär minskat antal saker ännu ett steg mot ett enklare liv. Saker som har något värde ska jag försöka sälja men det blir nog inte så mycket i den kategorin. Det mesta kommer jag att slänga eller skänka om någon vill ha det.
Under ledigheten pratade jag med några personer om det här med att rensa ut saker som man inte använder och flera höll med mig om att det är en bra ide och att de själva redan gör det. Jag vet inte om jag helt litar på dem för även om jag vet att de säljer eller skänker saker så vet jag också att de köper lika mycket nytt. Så det totala antalet saker är konstant eller ökar och detta tror jag gäller för många. Man köper mer och mer som till slut hamnar längst bak i garderoben tills det är fullt och man gör en utrensning, sedan fortsätter man att köpa.

De flesta har nog saker de inte använder och skulle må bra av att rensa ut lite.

6 kommentarer:

 1. Pratade med min fru om att det kanske är läge att börja rensa ur lite ur förrådet. Man samlar på sig så mycket gammal skit som borde rensas ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när man väl har stoppat in sakerna i förrådet så är det lätt hänt att de blir liggande.

   Radera
 2. Det är verkligen skönt att tömma ut och inte köpa nytt. Många kan dessutom få in en del pengar då de har värdefulla saker som ligger hemma och skräpar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina saker är nog inte så värdefulla men det ska bli skönt att rensa ut lite.

   Radera
 3. Hej,
  Själv har jag rensat rejält det senaste året, och nu hela 2020 har jag belagt mig själv med köpstopp. Det känns så befriande. Ju mindre man äger desto mer energi öppnar man upp för.
  Mvh,
  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig
   Jag har ibland svårt att släppa saker eftersom jag tror att jag kan behöva dem senare men i verkligheten så klarar jag mig hur bra som helst utan dem.

   Radera