måndag 28 oktober 2019

Inköp Oktober

I fredags så köpte jag aktier igen när lönen trillade in på kontot. Jag har svårt att hitta något som känns extra köpvärt så jag köpte nästan samma som förra månaden. Min strategi är att alltid handla varje månad även om det vissa månader inte är självklart vad jag ska köpa. Denna gången blev det dessa aktier för det som blev över från lönen samt månadens utdelningar:

Enbridge


Castellum


Cibus Nordic Real Estate


Iron Mountain


New Mountain Finance Corp


Största köpet blev även denna månaden kanadensiska Enbridge. Denna gången så blev det ett rätt så stort köp så jag börjar närma mig målet på hur många aktier jag vill ha i detta innehavet. Det finns plats för ytterligare några aktier så om inte priset stiger för mycket till nästa månad så fortsätter jag att fylla på de sista aktierna.

Det var länge sedan jag köpte Castellum och priset har gått upp rätt mycket sedan dess. När priset nu gick ner under 200 kr så kändes det billigare igen även om priset fortfarande är mycket högt. När både Nordea och nu Sampo kommer med utdelningssänkningar så ville jag öka i något innehav där jag kan räkna med höjning av utdelningen nästa år och då passade Castellum bra.

Det blev även några aktier i senaste innehavet Cibus Nordic Real Estate för att jämna till antalet aktier samt mindre köp i Iron Mountain och New Mountain Finance Corp. Det blir inte många nya aktier varje gång men storleken på innehaven kryper sakta men säkert uppåt.


Köpen ökar min årliga utdelning med 2 258 kr.

2 kommentarer:

 1. Helt ny följare av din blogg. Rolig läsning och ytterligare en inspirationskälla för en nybörjare som jag :) Har du någon belåning på din portfölj?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid trevligt med nya följare.

   Nej, jag har inget belåning av portföljen och har aldrig haft någon. Skulle vi få en ordentlig nedgång så kanske jag skulle fundera på att belåna lite av portföljen men tills dess så avstår jag.

   Radera