tisdag 8 januari 2019

Rapport December

2018 är slut men jag har fortfarande en summering av december kvar att göra. Månaden började dåligt då många jobbiga saker hände på en och samma gång, men det mesta ordnade upp sig till slut.

Några dagar ledigt över jul och nyår var också inte helt fel och det behövdes för att vila upp sig lite. Det var inte roligt att vara tillbaka på jobbet efter nyår men jag ser ändå fram emot det nya året. Men först en summering för att se hur det gick i december och året som helhet.

Inkomster: 31 668 kr

Det blev ingen skillnad på inkomsten under december och den har varit ganska konstant under hela året.

Jag fick en löneförhöjning i början av året och det hoppas jag det blir i år också. Sedan så höjdes även brytpunkten för statlig skatt när året började så där blir det några extra hundralappar i fortsättningen.

Utgifter: 9 768 kr

Utgifterna var mindre än vad de brukar vara i december. Jag kom lindrigt undan när det gäller julklappar och annat så det blev ungefär som en vanlig månad.

Jag har som mål att utgifterna i genomsnitt ska vara under 10 000 kr i månaden men även detta året så misslyckades jag och snittet landade på 10 162 kr. Det är 134 kr mer än förra året då det i genomsnitt blev 10 028 kr. Jag är ändå nöjd att utgifterna inte ökade mer än så, då det är mycket som blivit dyrare som t.ex. hyra och el.

Extra Inkomster: 1 967 kr

Det blev rekord för året för extra inkomster då jag fick 1 967 kr. Totalt landade årets summa på 8 121 kr. Det är inga stora pengar men jag tacksam för varje extra krona som trillar in.

Utdelningar: 3 640 kr

December är årets sämsta utdelningsmånad och jag fick 3 640 kr men det är ändå 49% mer än jag fick samma månad året innan. Totalt slutade det med 116 017 kr i utdelningar och jag klarade mitt mål som var 115 000 kr.

Nu börjar vi om igen och jag har redan fått de första utdelningarna för året. I januari så räknar jag med att få ungefär 4 500 kr.

Portföljen: -7.86 %

Det var även årets sämsta månad i portföljen som gick ner med 7.86%. Jag skrev i förra månadsrapporten att det skulle till något extra för att jag skulle sluta på minus för året och så blev det också. Total slutade det på -1.22% vilket känns lite surt men det är ändå bättre än index.

Jag köpte som vanligt lite nya aktier varav det mesta var Sampo och Kindred. Jag sålde också hela mitt innehav i Protector Forsikring.

Det var också nära att värdet på portföljen trillade under två miljoner men jag klarade mig precis och portföljen var vid månadsskiftet värd 2 001 508 kr. Jag förde över 20 000 kr till Avanza men inget till mitt buffertkonto.

Bloggen

Katastrofal aktivitet på bloggen under december men jag hade ingen energi att skriva något. Jag ska bättra mig under året som kommer.

2 kommentarer:

  1. Trevlig läsning och jag tycker att du har lyckats bra under 2018. Att börsen blev sur är inte så mycket att göra åt. I övrigt har du hållt din plan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag är nöjd mer hur det gick. Börsen kan jag inte påverka så där får man bara acceptera att det går ner ibland.

      Radera