måndag 23 april 2018

Löneförhöjning

Förra veckan var det dags för årets lönesamtal och idag när jag fick månadens lönespecifikation såg jag att förändringen av lönen hade blivit godkänd av alla instanser.

De senaste åren så har lönesamtalen inte gått så bra. Förra året blev jag först erbjuden en löneförhöjning på 500 kr och det krävdes långa diskussioner och många argument innan jag till sist fick upp summan till 1 500 kr mer per månad.

Jag hade därför inga höga förhoppningar när jag gick in till årets lönesamtal. Speciellt inte när företaget jag jobbar på, bara för någon vecka sedan gick ut med att det fanns dåligt med pengar till höjda löner eftersom pengarna behövdes i andra delar av företaget för att kunna expandera.

Därför blev jag överraskad när jag direkt blev erbjuden 2 500 kr mer per månad vilket är en ökning med 5.7%. Lite mellan raderna fick jag klart för mig att det inte fanns så mycket utrymme för förhandling, men eftersom jag var nöjd så var det inga problem.

Mycket av de extra pengarna försvinner i skatt men totalt blir det ungefär 14 000 kr mer per år. Eftersom mina utgifter ligger kvar på samma nivå som tidigare så kommer alla pengarna att gå till att köpa nya aktier.

4 kommentarer:

 1. Grattis till löneförhöjningen! Jag gör på samma sätt att alla ökade intäkter går till ökat sparande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack
   Oftast fokuserar man bara på att minska utgifterna men det är trevligt när även intäkterna ökar.

   Radera
 2. Vilken fantastiskt bra löneökning!
  Grattis!
  Mvh, Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack
   Jag är väldigt nöjd, det blir mycket nya pengar till portföljen.

   Radera