söndag 28 oktober 2018

Inköp Oktober

I veckan fick jag och många andra lön och då var det dags att köpa aktier igen. Denna månaden så var det inte så svårt att välja aktier att köpa eftersom börsen gått ner en del den senaste tiden. Det är lite konstigt att det känns billigt nu när det egentligen bara gått ner till samma nivåer som för några månader sedan. Fast då kändes det dyrt när aktierna kostade ungefär lika mycket som nu.

Denna gången köpte jag:

Sampo


Castellum


Kindred


Brookfield Renewable Partners


Klövern pref


Det stora köpen denna månaden blev Sampo och Castellum. Sampo är en nytt innehav där jag inte äger så många aktier ännu så jag planerar att köpa mer de kommande månaderna. Castellum kom men en stabil rapport som vanligt och jag ser fram emot höjd utdelning igen nästa år.

Jag har precis börjat köpa Kindred men den har fortsatt att gå ner lite mer varje dag. Jag ser inte direkt någon anledning till nergången utan hela branschen har det lite tungt just nu. Ändå så valde jag att öka mitt innehav och det visade sig vara ett bra beslut eftersom de gick upp igen efter rapporten i veckan.

Jag köpte även lite mer Brookfield Renewable Partners som också är ett ganska nytt innehav och som jag ville öka på lite mer.

Det blev även några Klövern pref efter att de gått ner lite till och närmar sig 300 kr.


Köpen ökar min årliga utdelning med 1 620 kr.

2 kommentarer:

 1. Trevliga inköp och skön utdelningsökning. Varje 100-lapp/1000-lapp blir riktigt trevlig om några år ;)
  Kampen Mot Index

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utdelningsökningen kanske inte ser så mycket ut om man kollar på en enskild månad, men om man räknar ihop hela året så blir det en del. Det blir mycket extra pengar att se fram emot nästa år.

   Radera