söndag 8 april 2018

Ny energi

Hemma igen efter resa och jag börjar långsamt anpassa mig till vardagen igen. Det hjälper inte att det fortfarande är kallt och mer snö än när jag lämnade Sverige för en månad sedan. Att börja jobba igen var tungt och det tog inte många timmar innan jag började tänka på ny ledighet.

En positiv sak är att kroppen är utvilad och jag har mycket ny energi. Jag spenderade en stor del av den tråkiga hemresan med att fundera på vad jag vill göra den närmaste tiden och framförallt vad jag vill ändra på i mitt liv. Jag kom fram till två större saker som jag vill ta tag i nu när energin är på topp.
Jobb

Jag kan inte säga att jag trivs särskilt bra på mitt nuvarande jobb. Det är ett ok jobb men jag är uttråkad och känner att det måste finnas något bättre. Eftersom jag har som plan att jobba heltid i ungefär två och ett halvt år till så har jag inte letat efter något nytt utan tänkt att "härda ut" den tid som är kvar. Men två och ett halvt år är ändå ett stort antal arbetsdagar så det är kanske en bra idé att se sig om efter något nytt.

Därför är tanken att se vad för alternativ det finns och söka ett nytt jobb. Eftersom jag inte är desperat och måste hitta ett nytt jobb direkt så kan jag leta tills jag hittar något som är bättre än vad jag har nu. Tyvärr tror jag inte att bara byta jobb löser allt eftersom det är arbetsuppgifterna som jag är mest trött på. Hos en ny arbetsgivare blir nog arbetsuppgifterna ungefär detsamma, men ett miljöombyte skulle höja motivationen åtminstone ett tag.

Bostad

Jag har bott i min nuvarande hyreslägenhet i över 15 år nu. Läget är väldigt bra och den ligger nära centrum av staden jag bor i, så jag har nära till allt. Läget gör att hyran är ganska hög och det är vad som fått mig att fundera på att flytta. Jag har hela tiden tänkt att flytta till något lite mindre och framförallt billigare när jag slutar jobba men den senaste tiden har jag tänkt tanken att varför inte flytta redan nu.

Det är inte lätt att hitta en hyreslägenhet där jag bor så det kan ta ett tag vilket gör att det är klokt att börja leta redan nu. Precis som med jobbet så har jag ingen brådska utan det får ta den tid det tar tills jag hittar något som är bättre än var jag har idag.


Både nytt jobb och bostad är stora saker att förändra och kommer kräva en hel del arbete och mycket energi men jag tror det kommer att öka min livskvalitet och göra att jag kan leva det liv jag vill.

4 kommentarer:

 1. Intressanta frågeställningar. Brottas själv med om hur man ska göra med jobbet. Just nu är det bekvämt, men inte utmanande. Byta till annan arbetsgivare fast göra samma sak funkar inte för mig dock. Har ibland funderat på att skola om mig. Eller så fortsätter jag i 9 år till och sedan tar en funderare på om det är dags att checka ut vid 55 års ålder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nio år är en lång tid om man har ett jobb man inte tycker om. Samtidigt så kan det vara ibland vara svårt att få ett jobb i en helt ny bransch om man skolar om sig när man är lite äldre. Jag känner några personer som gick tillbaka till skolan och en ny utbildning men sedan inte hittade något jobb och fick gå tillbaka till sitt gamla. Fast nu hade de nya studieskulder och några år av förlorad inkomst.

   Radera
  2. Det är lite så jag tänker också. Hade förut en tanke på att bli skogsmästare, men inser att det är 3 år på universitet plus ev komplettering på Komvux i biologi, så lät det inte lika lockande. Ibland funderar jag om man bara är bekväm. Eftersom jag jobbar i ett globalt företag, finns det alltid möjlighet att få nya saker att göra. Frågan är nog om jag inte vet själv vad jag vill och då brukar det bästa vara att inte göra stora förändringar utan fundera klart först.

   Radera
  3. Bekväm tror jag definitivt att man är ibland. Jag har ofta väntat för länge med att byta jobb eftersom jag varit osäker på om det verkligen blir en förbättring. När jag sedan har bytt så har det alltid blivit till det bättre och jag ångrar att jag inte bytte tidigare.

   Radera