torsdag 11 maj 2017

Uselt Telenor

Nu har jag fått nog av Telenor.

Jag har varit kund hos Telenor i över 15 år och tecknade tidigt ett abonnemang med fri surf, för detta betalade jag 69 kr i månaden. När smartphones blev populärare och behovet av mer data blev större så plockade Telenor bort denna typ av abonnemang, men vi som redan hade tecknat fick behålla. Fri surf och låg månadskostnad gjorde att det var ett mycket förmånligt abonnemang och jag och många andra ville självklart behålla det.

För ungefär två år sedan så gjorde Telenor om sina abonnemang och höjde plötsligt priset till 200 kr per månad med någon dålig bortförklaring att man fick möjlighet att använda några nya tjänster.  Det nya priset var på gränsen för vad jag är villig att betala men jag fick behålla den fria surfen och att teckna ett nytt sådant abonnemang skulle kosta mycket mer.

Idag fick jag ett SMS där de meddelade att de höjer priset med ytterligare 100 kr per månad. Anledningen är de nya reglerna med slopade roamingavgifter och jag kan nu surfa fritt inom EU.

Jag använder min mobil sparsamt och jag surfar mycket lite med mobilen. Några gånger per år när jag reser inom Sverige så brukar jag koppla upp datorn via mobilen och då har det passat bra med fri surf. Att betala ytterligare 1200 kr per år för att surfa inom EU gillar jag inte. Det är en tjänst som jag kanske skulle utnyttja max en gång per år och det är inte värt 100 kr mer per månad.

En månadskostnad på 300 kr, eller 3600 kr per år, är enligt mig för högt när man använder mobilen så lite som jag gör, så nu lämnar jag Telenor. I stället blir det ett billigare abonnemang från Vimla även om det innebär att jag få ge upp den obegränsade surfen. Telenor kommer bara att fortsätta att höja priset och försämra villkoren för att tvinga personer som mig att teckna deras sämre och dyrare abonnemang.

7 kommentarer:

 1. Bra val med Vimla. Passa på att bli min Vimla vän så får du ytterligare 10 kr rabatt per månad :-) Sen rekommenderar jag dig att värva flera Vimla vänner och på så sätt ringa billigare med tiden.

  https://vimla.se/?201605250938281876

  Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera
 2. Tack, ska använda din länk. 10 kr är pengar det med :)

  SvaraRadera
 3. Tack själv :)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 4. Jag har också bytt bort Telenor även om det var rätt många år sen. Men är inte Vimla en del av Telenor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Vimla ägs av Telenor. Telenor har bäst täckning där jag bor så det fick bli Vimla eftersom de delar nät. Men lite surt är det att mina pengar även i fortsättningen till slut hamnar hos Telenor.

   Radera
 5. Tycker egentligen inte om någon teleoperatör. Telia känns dyra att ha. Comviq hade jag länge men efter dåligt kundbemötande valde jag att byta. Det jag gillar med Vimla är som du skriver att mottagningen är bra. De skänker en del av vinsten till välgörenhet. Jag ringer gratis eftersom jag lyckats värva 22 vänner. Men även om man är ny kund är dom billiga. Kundservicen är bra och till sist äger jag även aktier i bolaget :)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Teleoperatörer är ingen favorit hos mig heller. Jag hoppas Vimla är ett bra val. Ringa gratis låter ju inte helt fel :)

   Radera