onsdag 17 juni 2020

Månadsrapport Maj

Halva juni har redan passerat men jag har ännu inte skrivit någon månadsrapport för maj. Avslutningen på maj blev ingen rolig tid eftersom jag plötsligt blev sjuk. Jag vet inte exakt vad problemet är men det är troligen inte corona eftersom jag inte haft några av de symtomen. Det är först nu senaste veckan som det börjat bli bättre men det går långsamt. Den senaste månaden så har jag inte kunnat göra så mycket utan mest suttit inomhus och eftersom jag gillar att vara ute och röra på mig så har det varit extra tufft både fysiskt och mentalt.

Trots att jag inte är i högform så fortsätter ekonomin att återhämta sig. Portföljen fortsätter att gå upp och siffrorna för året är inte längre helt katastrofala.

Inkomster: 33 124 kr

Lönen för maj var som väntat lägre än normalt på grund av korttidspermitteringen men efter skatt så gjorde det ingen stor skillnad. Korttidspermittering kommer att fortsätta juni ut och sedan återgår vi till full arbetstid igen. Jag har vant mig vid lite kortare arbetsdagar och skulle helst fortsätta med det och det känns inte alls roligt att behöva jobba fulltid igen.

Utgifter: 9 189 kr

Utgifterna fortsätter att hålla sig på låga nivåer. Det är billigt att hålla sig hemma även om jag inte spenderar så mycket pengar i vanliga fall heller.

Utdelningar: 16 247 kr
Totalt: 53 820 kr

Utdelningarna för maj summerades till 16 247 kr vilket inte är dåligt med tanke på hur det har sett ut i år. Totalt för året så har jag nu fått 53 820 kr men jag ligger efter jämfört med förra året då jag hade 85 0000 kr vid samma tidpunkt.

Portföljen: 4.24 %

Portföljen fortsätter uppåt och ökade med 4.24% och var vid månadsskiftet värd 2 402 416 kr.

Jag förde över 25 000 kr till Avanza som jag handlade aktier för men inget till mitt buffertkonto. Månadens köp blev även denna gången mycket fastighet men även en hel del AT&T.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar