söndag 10 maj 2020

Månadsrapport April

Det var ett tag sedan det blev ny månad men här kommer en försenad månadsrapport. Den senaste tiden har motivation för det mesta varit som bortblåst och det har inte funnits någon lust att skriva. April var ännu en månad präglad av corona och jag känner att det har påverkat mig en hel del. All rapportering om dödstal och alla andra problem som krisen medför gör att det mesta känns negativt just nu. Annars så har mitt eget liv inte påverkats nämnvärt utan jag lever som innan. Jag jobbar hemifrån och har fått ställa in planerade resor men annars så är allt som vanligt.

En positiv sak är att börsen har vaknat till liv och gått upp en hel del sedan botten men den totala avkastningen för året är fortfarande negativ för min portfölj. Jag vet inte om det värsta på börsen är över eller om det kommer en ny nedgång. Vi får vänta och se.

Inkomster: 33 068 kr

Lönen var mindre än normalt. Det var någon sjukdag i början av månaden och sedan blev alla anställda på företaget jag jobbar för korttidspermitterade vilket innebar lite lägre lön.

Utgifter: 11 099 kr

Utgifterna var tyvärr högre än de brukar vara då jag har börjat spendera mer pengar på mat. Jag tränar mycket just nu men har alltid varit dålig på att äta tillräckligt mycket. Nu försöker jag få bättre balans på kosten och det innebar att äta mer. Jag försöker fortfarande att handla smart och passa på när det är lägre priser men totalt sett så köper jag mer än innan.

Utdelningar: 9 447 kr
Totalt: 37 572 kr

Utdelningarna för månaden summerades till 9 447 kr och totalt för året har jag nu fått 37 572 kr. Månadens utdelningar var 77% sämre än samma månad förra året med det går inte jämföra med tidigare år på grund av rådande omständigheter. Ett vanligt år skulle jag fått ungefär 20 000 kr under maj men det lär inte hända i år.

Portföljen: 10.08 %

Portfölj steg med 10.08% så det var en bra månad. Totalt var den värd 2 325 285 kr vid månadsskiftet. Jag förde över 25 000 kr till Avanza denna månaden och jag köpte aktier för allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar