måndag 6 april 2020

Jobba hemma

En ny arbetsvecka har startat och pendlingen till arbetet bestod av några meters promenad till skrivbordet i vardagsrummet. Som många andra så jobbar jag hemma sedan en vecka tillbaka. Min arbetsgivare tillät oss att jobba hemma redan i början av mars men jag gick ändå till kontoret i början eftersom jag saknar lite skärmar vilket gör att min arbetsplats här hemma inte är lika bra som den på kontoret. I början var vi ett tiotal som var kvar på kontoret men efterhand så var det flera som hoppade av och började arbeta hemifrån och då tänkte även jag testa.Jag var lite skeptisk innan men nu måste jag säga att jag gillar det så mycket att jag är tveksam om jag vill gå tillbaka till kontoret. Den största skillnaden som jag märker är att jag är mycket mer effektivare. Jag sitter annars i ett öppet kontorslandskap med 30 andra personer och det är en fruktansvärt störande miljö. Det är alltid några samtal som pågår, folk ringer och alltid är det några som springer bakom ryggen på en och då är det inte lätt att koncentrera sig. Här hemma har jag inga sådana störningsmoment förutom en granne som skulle sätta upp något på väggen och borrade i betongen men förhoppningsvis så händer det inte varje dag.

Eftersom jag är mycket effektivare så hinner jag göra mer arbete men också göra lite andra saker här hemma. Under förra veckan så hann jag både städa lägenheten, frosta av frysen och göra några andra saker som jag har skjutit upp allt för länge. Denna veckan tänkte jag vidga mina vyer när det gäller matlagning och kanske testa att baka lite. Det är också väldigt praktisk att kunna äta när man vill i stället för den annars schemalagda lunchen. I vanliga fall så är jag alltid, beroende på när jag äter lunch, hungrig innan lunch eller senare på eftermiddagen. Här hemma så kan jag äta när jag är hungrig vilket gör att jag mår bättre när jag kan planera kosten bättre i förhållande till t.ex. träning.

Ingen vet hur länge detta kommer att fortsätta men minst april ut så ser det nog ut att bli arbete hemifrån. Min arbetsgivare tillåter inte arbete på distans i vanliga fall så när allt är tillbaka till det normala så tvingas jag tillbaka till kontoret.

1 kommentar:

  1. Hej MFM, ja helt klart finns massor av fördelar med att jobba hemma. Jag sitter som du i ett förfärligt öppet landskap med ständiga störmoment dagarna i ända. Jag är mycket effektivare hemma beroende på mer frihet, tyst miljö, kreativare miljö o mindre antal möten. Tyvärr jobbas det hårt för att ha så många möten som möjligt trots att merparten ger typ noll.

    SvaraRadera