torsdag 26 december 2019

Slut på julfirandet

Julen har passerat och för min del så är julfirandet över för denna gången. Jag gillar julen men bara i en liten dos så två dagar får räcka. Jag tycker det är skönt att få slappna av några dagar och inte göra så mycket mer än att äta god mat. Men jag tröttnar ganska fort och vill tillbaka till mina normala rutiner.Precis som tidigare år så firade jag julen med mina föräldrar och syskon och deras familjer. Jag har börjat fundera på att i framtiden åka bort under julledigheten för att helt kunna koppla av och komma bort från vardagen. Jag vet inte helt var jag skulle vilja åka för man firar jul även på andra ställen. Jul på en varm strand någonstans känns inte helt rätt då kan jag lika gärna vara hemma.

För många är julen mer stressigare än någonsin. Jag har några vänner som börjar stressa upp sig i november med allt som de behöver förbereda inför julen. Om det går så långt att man inte kan slappna av under ledigheten på grund av allt man känner att man behöver göra då har det gått lite för långt. För mig handlar julen om att koppla av och undvika stressen i vardagen.

Resten av de lediga dagarna kommer jag använda till att fixa lite saker här hemma som jag inte har haft tid till innan. Jag har långa listor med saker att göra som jag hela tiden skjuter upp men nu har jag bestämt mig att äntligen ta tag i dem. Det skulle inte vara helt fel med fler lediga dagar under året men det är därför jag sparar som jag gör, så att jag i framtiden ska kunna vara ledig.

7 kommentarer:

 1. Förstår hur du tänker. Vi är för första gången på Kanarieöarna, Puerto Rico och vi har det alldeles för förträffligt och underbart. Vi tänker inte alls på att det är jul och snö hemma. Vi promenerar varje morgon ca 5km innan frukost och mår gott. Vi kommer garanterat göra om detta framöver.
  /Leva drömmen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter hur skönt som helst. Blir mer sugen på att testa det någon gång.

   Radera
 2. Håller med om att det är lite ledsamt med folk som stressar upp sig redan i november. För min del är det viktigt att försöka förenkla och hålla saker på en vettig nivå. Det brukar minimera stressen för alla inblandade. God fortsättning!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också en del försöker för mycket för att få allt perfekt, litet och enkelt fungerar lika bra.
   God fortsättning själv

   Radera
 3. Julen är härlig men man tröttnar på julmaten ganska snabbt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tack! Den har jag tröttnat på redan innan den startar så just där har jag lite av en utmaning att starta med. Äter knappt något av det som serveras på traditionella julbord.

   Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

   Radera
  2. Julmaten är god till en början eftersom man inte ätit det på ett år men sedan tröttnar jag också snabbt.

   Radera