torsdag 4 april 2019

Sålt Senior Housing Properties Trust

I går rasade Senior Housing Properties Trust på börsen efter nyheten om ett nytt avtal med deras största hyresgäst Five Star Senior Living. För att täcka förväntade förluster så planerar de att minska utdelningen med 60% från nuvarande $1.56 per år.
Minskad utdelning är aldrig roliga nyheter och även om direktavkastningen fortfarande är bra efter sänkningen så tycker jag att det finns det bättre alternativ. Därför sålde jag i dag alla mina aktier för att placera dem i något annat. Jag köpte lite mer Sampo för pengarna men den största delen får ligger kvar på kontot tills vidare.

Jag har ägt Senior Housing i ett par år och fått bra med utdelningar under tiden. Trots det så blir det en förlust i detta innehavet när jag räknar ihop allt. Som tur är så har jag ganska många innehav i portföljen så andelen Senior Housing var ändå inte så stor och utgjorde under 2%. Ibland är det en fördel att äga många olika bolag då man inte påverkas så mycket när det händer något liknande i ett enskilt innehav.

Det jag köper för pengarna jag fick från försäljning kommer att ha lägre direktavkastning än Senior Housing så mina årliga utdelningar kommer att minska med några tusenlappar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar