söndag 3 februari 2019

Månadsrapport Januari

Första månaden av det nya året är avklarad och sparandet och investeringarna är igång igen. Jag är otroligt motiverad att fortsätta spara efter att ha sett hur utdelningarna och portföljen har växt under förra året. Efter en mycket dåligt månad i december med en ordentlig nedgång på börsen så kom rekylen under januari och jag är tillbaka på "all time high" igen.

Inkomster: 32 424 kr

Det blir lite mer i lön detta året eftersom bl.a. brytpunkten för statlig skatt höjdes när året började. För mig blir det några extra hundralappar kvar på lönen efter skatt och det är alltid välkommet.

Utgifter: 12 101 kr

Januari är vanligtvis den månad under året där mina utgifter är som högst. Det är alltid några extra årliga räkningar som ska betalas som t.ex. avgift till en idrottsklubb som jag är medlem i. Det är ändå ingen jättestor skillnad mot en vanlig månad och mitt snitt på runt 10 000 kr, så jag är nöjd.

Utdelningar: 5 339 kr

Utdelningar börjar trilla i igen även om januari är en ganska dåligt månad. Jag fick ändå 5 339 kr vilket är 42% mer än jag fick samma månad förra året. Jag blir alltid så nöjd när jag jämför med tidigare år och ser att det hela tiden blir mer. Där ser man vad sparandet och ränta på ränta ger om man ger det lite tid.

I februari så räknar jag med att få ungefär 12 000 kr och sedan sätter årets utdelningsfest igång och varar i några månader.

Portföljen: +10.76 %

Portföljen gick upp ordentligt under januari och ökade mycket i värde. Den var vid månadsskiftet värd 2 229 246 kr vilket är den högsta noteringen hittills. Jag förde över 20 000 kr till Avanza och 1 000 kr till mitt buffertkonto.

Jag köpte även aktier under månaden där nästan allt hamnade i Brookfield Property Partners. Det blev även en försäljning när jag gjorde mig av med alla mina aktier i NCC efter ytterligare en dålig rapport.

Bloggen

Trafiken på bloggen är tillbaka på ungefär samma nivå som tidigare efter någon dålig månad. Förhoppningsvis så kan jag komma med några fler inlägg under året vilket skulle öka intresset lite mer.

2 kommentarer:

 1. Gratulerar till ATH och kanske framförallt till den 42%-iga utdelningstillväxten! Keep it up!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack
   Lite hjälp har jag fått av nya insättningar samt starkare utländsk valuta, men det är alltid roligt med nya toppnoteringar.

   Radera