lördag 24 februari 2018

Inköp Februari

Igår kom lönen in på kontot och en del skickades som vanligt direkt till Avanza. Under dagen på jobbet så gjorde jag månadens inköp av nya aktier och när jag sedan kom hem så uppdaterade jag mitt excel-dokument med de nya innehaven. Sedan var det slut på det roliga och nu dröjer det en månad innan jag kan köpa något igen. Jag gissar att den kommande månaden blir lite lättare att uthärda eftersom jag åker till Thailand om några dagar och stannar i fyra veckor.

Denna månaden fördelade jag mina pengar på dessa aktier:

Investor

Månadens största köp blev återigen Investor. Investmentbolaget känns som ett självklart innehav i en långsiktig portfölj och med fin substansrabatt så blev det påfyllning. Jag planerar att fortsätta att köpa Investor och vill gärna att det ska vara ett av de största innehaven i portföljen.

Castellum 

Jag har redan köpt lite mer Castellum denna månaden för utdelningarna jag hade på kontot men trots det så blev det ytterligare påfyllning. Som väntat höjde de utdelningen igen och jag vill att även detta bolag ska vara ett av mina största innehav, så det kommer att bli fortsatta köp under året.

Nordea 

Det var länge sedan jag köpte några aktier i Nordea men eftersom det blev lite billigare efter rapporten samt höjd utdelning så blev jag sugen att fylla på igen. Jag har redan en rätt stor andel bank i portföljen så jag borde kanske vara lite försiktig med att köpa mer. Men bankerna tjänar mycket pengar och delar ut mycket av dem till aktieägarna så det är svårt att hålla sig borta.

EDP Energias de Portugal

Förra månaden köpte jag mina första aktier i det portugisiska energiföretaget EDP Energias de Portugal. Det är fortfarande mitt minsta innehav så jag fortsatte att köpa nu i februari så att andelen i portföljen kommer upp i samma nivå som mina övriga små innehav. Priset på aktien har gått ner lite sedan mitt tidigare köp så det blev lite billigare denna gången.

WP Carey

Ytterligare ett innehav som jag fyllde på i förra månaden och nu köper mer av är WP Carey. Aktien har gått ner en del hittills i år och priset ligger nu runt $60 så jag passar på att köpa mer.


Köpen ökar min årliga utdelning med 1616 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar