måndag 19 februari 2018

Utdelningssiffror

Det är nog ingen stor hemlighet att jag gillar utdelningar. Det är något speciellt med att det hela tiden trillar in pengar på kontot utan att behöva göra något mer än att äga några aktier. Lika roligt tycker jag det är att räkna på och visualisera hur mina utdelningar ser ut. Ärligt talat så spenderar jag nog lite för mycket tid framför mitt excel-dokument där jag har siffrorna för min portfölj med innehav och utdelningar.
På min utdelningssida här på bloggen har det varit lite tunnare med information men efter att ha kollat runt på lite andra bloggar och "inspirerats" så har jag utökat med lite mer siffror.

Några bloggar har räknat ut hur mycket utdelningar de får per dag och timme så det gjorde jag också. Mina nuvarande årliga utdelningar på 105 871 kr ger mig 8 823 kr per månad, 290 kr per dag eller 12 kr i timmen. För 12 kronor kan jag köpa två korv med bröd på IKEA varje timme året runt (det blir mycket korv) och ändå få några kronor över. Nu köper jag ingen korv för pengarna utan allt återinvesteras i nya aktier.

Jag räknade också ut hur många gånger jag fick utdelningar per år och fick fram 148 stycken utdelningstillfällen. Hade dessa tillfällen varit jämnt utspridda över året så betyder det utdelningar lite oftare än var tredje dag.

Bloggaren Utdelningsseglaren gillar det här med ackumulerade utdelningar och har samlat ihop imponerande en miljon kronor i utdelningar under åren. Själv ligger jag än så länge på 176 723 kr så det är en bit kvar till miljonen.

Jag plockade också fram datum när jag uppnått mina olika delmål för årliga utdelningar. T.ex. så nådde jag 90 000 kr under september 2017 vilket var halvvägs till mitt slutmål vilket jag skrev om här. Redan i november så nådde jag sedan 100 000 kr vilket var roligt att få ett sexsiffrigt belopp i utdelningar. Nästa delmål som jag ser fram emot är 120 000 kr som betyder 10 000 kr i månaden i utdelningar vilket råkar vara vad mina utgifter ligger på.

Det finns bara en nackdel med att sitta och fiffla med utdelningssiffrorna och det är att hur mycket man än vänder och vrider på det så ökar inte utdelningarna.

4 kommentarer:

 1. Grymma siffror du har! Riktigt imponerande utdelningar! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack
   Jag är nöjd med hur långt jag har kommit hittills även om man alltid vill ha mer.

   Radera
 2. Kul när det går framåt med sparandet :-) Fortsatt lycka till med dina utdelningsmål.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack
   Det rullar på ganska bra med sparande och utdelningar just nu.

   Radera