tisdag 12 december 2017

100 000 kr i utdelning per år

Det var inte så länge sedan jag skrev om att mina årliga utdelningar gick över 90 000 kr. Med årliga utdelningar så menar jag på rullande tolv månader d.v.s. de utdelningar jag kommer att få det kommande året. Detta var en milstolpe eftersom det innebar att jag var halvvägs till mitt mål att få i snitt 15 000 kr per månad i utdelning.Nu har det gått en tid och i och med de köp av nya aktier som jag gjorde i slutet av november så gick de årliga utdelningarna äntligen över 100 000 kr. Detta har under en längre tid varit ett delmål som jag har sett fram emot och även om det inte är så mycket skillnad mot 90 000 kr så känns det lite extra att få ett sexsiffrigt belopp. Det är ingen jättestor sak utan mest en kul grej, ett roligt delmål på vägen mot mitt slutgiltiga mål.

Om någon hade sagt till mig för 10 år sedan att jag skulle få 100 000 kr per år in på kontot endast genom att äga lite aktier så hade jag varit ganska skeptisk. Mycket har hänt sedan dess och jag har lärt mig mycket om sparande, investeringar, aktier och utdelningar. Jag önskar bara att jag hade lärt mig detta några år tidigare eftersom min ekonomi då hade varit ännu bättre och jag hade varit närmare eller till och med nått mitt mål.

Nästa delmål som ska uppnås är 120 000 kr i årliga utdelningar som jag hoppas nå i början av hösten nästa år. Det innebär i snitt 10 000 kr i utdelningar per månad vilket råkar vara nästan exakt var mina utgifter är. För att nå dit så finns det inga genvägar utan det gäller att fortsätta spara pengar, köpa aktier och återinvestera utdelningar.

6 kommentarer:

 1. Får gratulera till delmålet :-) Hoppas även jag att nå 100 000 om några år. Det är bara att kämpa på och försöka investera så gott det går. Fortsatt lycka till med dina mål.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ränta på ränta effekten börjar verkligen märkas nu och det börjar blir lite större summor det handlar om.

   Radera
 2. Grattis till 100.000 kr/år!

  Men menar du "utdelningar jag kommer att få det kommande året"?

  Själv är jag starkt pessimistisk och räknar mina rullande 12 månader bakåt i tiden på utbetald utdelning, även om det finns beräkningar framåt i tiden. Med samma portfölj som jag har idag och med senast av bolaget fastställd utdelning kommer jag att få 55.000 kr nästa år (allt finns att se på min portföljsida). Detta är såklart troligen i underkant då 1) jag kommer att köpa fler aktier under året 2) det blir utdelningshöjningar nästa år.

  I år blev utdelningarna 42.000 kr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite svårt att räkna på hur mycket man kommer att få. Jag kommer också att köpa fler aktier där några kommer att ge mig utdelning redan nästa år. Sedan hoppas jag även på lite utdelningshöjningar. Så jag är rätt säker på att det kommer att bli mer än 100k i utdelningar det kommade året.

   Radera
 3. Grattis. Har själv ett mål på 100k per år innan pension vid 55. Har 11 år dit. Kämpar på och ser det inte som orimligt att nå. I år ca 25k i utdelningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, nu vet jag inte hur mycket du sparar per månad men på 11 år så borde det inte vara några problem.

   Radera