tisdag 30 maj 2023

Inköp Maj

Jag har haft dåligt med tid och inte skrivit något om vad jag gjorde med lönen förra veckan. Som vanligt köpte jag nya aktier men det var svårt att komma på vad jag ville köpa. Det finns inte så mycket som lockar just nu. Maj är också sista månaden som det kommer mycket utdelning så jag hade en hel del pengar att spendera. Kommande månader så blir det betydligt mindre att handla för. Jag köpte detta:

XACT Norden Högutdelande


Volvo


Handelsbanken


Realty Income


Precis som förra månaden blev det största köpet i den börshandlade fonden XACT Norden Högutdelande. Inte för att den är mycket bättre än något annat utan mest för att jag inte kom på något bättre. Jag vill öka mitt innehav här så lika bra att passa på att öka ordentligt nu när jag inte vet vad jag ska köpa annars.

Volvo gick ner en del så jag ökade mitt innehav här också. Jag vill helst köpa när aktien kostar 200 kr eller mindre och det gjorde den förra veckan.

Jag äger redan en hel del bank men Handelsbanken är mitt minsta innehav så där ville jag också öka lite.

Några nya aktier i Realty Income blev det också även om dollarna blivit riktigt dyr igen. Jag hade annars planer på att handla mer utländskt denna gången men så blev det inte. Vi får hoppas på en comeback för den svenska kronan till nästa månad men det verkar gå åt motsatt håll.


Köpen ökar min årliga utdelning med 3 086 kr.

1 kommentar:

  1. Hej Money for Nothing.

    Många fina köp där. Du är verkligen duktig och håller i månadssparandet. Jag är säker på att det blir hur bra som helst på sikt.

    Fortsatt lycka till med sparandet.

    Mvh Slimis

    SvaraRadera