måndag 15 maj 2023

Lönehöjning

I slutet av förra veckan var det dags för årets lönesamtal. Lite sent kan man tycka men det har som vanligt varit omorganisation på företaget så det tog ett tag innan allt var på plats. Eftersom nya lönen gäller retroaktivt från januari så spelar det ingen stor roll. Precis som förra året var lönesamtalet avklarat på några minuter. Man fick reda på vad det blev i lönehöjning och sedan var det klart.

Tidigare år så har lönehöjning blivit mellan 1.5% till 3% så det var inga stora förhoppningar jag hade inför mötet. I år blev det en ökning med 4.5% vilket är mer än vi fått något år men man kanske inte ska jubla för högt med den inflation som vi har nu. Det blir i alla fall lite mer pengar varje månad och det täcker mina ökade utgifter på grund av inflationen.

Jag har egentligen inte brytt mig så mycket om lönehöjningen de senaste åren utan jag tar det jag får. Jag har en bra lön som jag är nöjd med så ingen ide att lägga för mycket energi på detta. Vill jag öka min lön ordentligt så måste jag byta jobb men det orkar jag inte just nu. Jag hoppas i stället att jag inte behöver jobba så länge till och lägger min energi på att kunna sluta jobba helt.

4 kommentarer:

 1. 4.5% är inte dåligt, grattis. Nej om man är nöjd så onödigt lägga energi på nytt jobb eller försöka få högre löneökning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, 4.5% är jag nöjd med. Hade inte förväntat mig så mycket mer.

   Radera
 2. Vi ökade med ca 5% i år, tack vare att frugan gick upp en löneklass utöver sin årliga höjning. Inga lån på det gör att vi är i en rätt bra position ekonomiskt sett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 5% är inte fel. Har man sedan bara koll ekonomin med låga utgifter så blir det mer pengar över än tidigare.

   Radera