måndag 19 juni 2023

Castellums nyemission

Något försenat men här kommer ett inlägg med tankar om och hur jag gjorde med Castellums nyemission som nyligen avslutades.När Castellum meddelade att de skulle ställa in utdelningen och göra en nyemission så sålde jag en stor del av mina aktier. Jag ville inte att ett av de största innehaven i min utdelningsportfölj inte ger någon utdelning. Jag gillar dock fortfarande Castellum så nyemissionen vill jag gärna vara med på. Jag köpte till och med en del extra teckningsrätter, förutom de jag fick, för att kunna teckna ännu mer aktier. Nu är som sagt nyemissionen avslutad och de nya aktierna finns på kontot och tack vare de extra teckningsrätterna så är nu Castellum återigen ett av mina större innehav.

Jag tyckte det var tråkigt när Castellum ställde in utdelning och bröt en lång svit med utdelningshöjningar men så här i efterhand så tycker jag det var ett bra beslut. När man ser hur det gått för andra fastighetsbolag så inser man att Castellum reagerade tidigt för att hantera tuffare tider med högre ränta. Det gör att jag tror på Castellum för framtiden och när det sedan blir bättre tider för fastighetsbolagen med lägre räntor så kommer de vara i en bra position. Utdelningen kommer också tillbaka så småningom.

3 kommentarer:

 1. Så du tycker dom reagerade tidigt på situationen? Var väl tvärtom, de reagerade alldeles försent som alla andra, annars hade man ju inte behövt dra in utdelningen eller hur!? Trodde innan att Castellum var det bästa och försiktigaste fastighetsbolaget men oj vad fel jag hade, de var/är precis lika högt belånade som alla andra och förköpte sig i lågräntemiljön. Entra är ett exempel på dåligt köp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidigt var kanske fel ordval men i alla fall tidigare än andra fastighetsbolag. Faran är inte heller över bara för att de ställer in utdelningen utan de säljer också fastigheter för att stärka upp finanserna. Jag tror Castellum klarar sig bra till slut.

   Radera
 2. Vill man ha stabilt fastighetsbolag köp hufvudstaden. Lika tråkig som att se målarfärg torka men har iallafall fötterna på jorden.

  SvaraRadera