onsdag 7 augusti 2019

Cykelsemester

Detta är första veckan tillbaka på jobbet efter semestern och det är total misär. Jag var absolut inte redo att gå tillbaka till arbetet igen utan skulle behöva minst en månad till ledigt. Det är dagar som dessa som det känns som ett helt rätt beslut att sträva efter att sluta jobba och vara fri att göra vad man vill med sin tid.

Semestern har till stor del har spenderats på cykel runt om i Sverige vilket jag göra de flesta år, det är bara lite olika platser varje gång. Jag mår alltid så mycket bättre när jag är utomhus hela dagen och skillnaden på hur jag mår när jag är tillbaka i vardagen är slående. Årets tur präglas av varierande väder med blåst och regn ena dagen och värmebölja nästa men inte ens dåligt väder kunde sänka mitt humör även om jag föredrar soliga dagar.
Semestra i Sverige verkade vara populärt i år för jag tror aldrig att jag mött så många andra cyklister som i år, en del med packning och andra utan. Jag passerade också lite vandringsleder och även där var det mycket folk i rörelse. Jag tycker det är roligt att se att folk är lite aktiva på sin semester men så finns det andra som gör precis tvärt om. Jag spenderade lite tid på campingplatser där jag såg folk sitta i timmar utanför sin husvagn och stirra på sina mobiltelefoner. Alla kanske inte måste vara ute och cykla hela sommaren men jag tycker man ska utnyttja de veckorna ledigt man har och göra något annorlunda. Jag känner personer som sitter hemma hela semestern och kollar på serier, hur roligt kan det vara.

Som vanligt så är semester på cykel ett billigt alternativ och utgifterna har varit lägre än tidigare år. Den ekonomiska aspekten är inte anledningen till att jag cyklar utan det är mer en bonus att man kan göra något man gillar som samtidigt är billigt.

Nu känns det lite deprimerande att det dröjer ett år innan nästa längre semester. Jag får trösta mig med att om ett par år så kan jag vara fri att göra vad jag vill och då kan jag cykla så länge jag känner för det.

2 kommentarer:

 1. Förstår vad du menar! Jag har vandrat mycket i sommar, och älskar att vara ute samtidigt som man får se olika platser. Och när det blir tunga perioder på jobbet är det bara att blunda och tänka "SNART kan jag bara vara ute och cykla /vandra på dagarna!"

  Lycka till och ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar.
   Vandring fungerar lika bra för mig också, i stort sätt alla utomhusaktiviteter gör att jag mår bättre. Tunga dagar på jobbet får man tänka tillbaka på sommaren samt drömma om framtiden.

   Radera