fredag 24 februari 2017

Inköp Februari

Det blev extra mycket pengar att köpa för denna månaden då lönen var lite större än normalt. Det har också trillat in lite utdelningar och så hade jag pengar efter försäljningen av HCP. Efter lite funderingar så blev det följande köp.

Axfood

Jag fortsätter att fylla på mitt innehav i Axfood även denna månaden. Nu har jag nått en storlek på innehavet som jag är nöjd med och kommer ta en paus ett tag.

Atea

Även köpet i Atea är en repris på förra månaden. Priset på aktien har ökat en del efter rapporten men jag tycket fortfarande den är köpvärd.

Nordea

Jag beslutade att öka mitt innehav i Nordea även om jag har en hög andel banker i portföljen. Alla bankaktierna känns dyra just nu men de tjänar bra med pengar och delar ut mycket, vilket lockade.

Unlimited Travel Group

Resebolaget Unlimited Travel Group fortsätter att gå bra och höjde utdelningen. De är ett litet bolag med hög direktavkastning vilket medför en del risker. Innehavet är bland de minsta i portföljen så det fick bli ett köp där också.


Köpen ökar min årliga utdelning med 1900 kr och totalt täcker den nu 57% av mina kostnader.

2 kommentarer:

  1. Fina inköp :) Gillar också bankerna och Axfood :) På Måndag blir det ett inköp för mig. Men inte alls säker på vad det blir. Skulle ökat i AstraZeneca och Castellum men förstnämnda har dragit iväg rejält sen förra inköp och Castellum känns också i överkant. Får fundera. Mvh Slimis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig om att det är svårt att bestämma vad man ska köpa, allt känns dyrt. Castellum tycker jag fortfarande är köpvärd. Du har ju till måndag på dig att fundera, så det är gott om tid :)

      Radera