fredag 22 mars 2024

Rensat ut surdegar

Det är inte alltid lätt att investera i aktier, ibland blir det fel. Särskilt när man som jag har rätt många olika så är det alltid någon som kommer att gå dåligt. Det gäller bara att pricka fler bra än dåliga aktier så blir det ändå bra över tid. 

Jag har därför rensat ut några surdegar, som gått allt annat än bra, från portföljen. Jag borde sålt dessa för länge sedan och kanske har alla nått botten och kommer gå upp nu men det är lätt att var efterklok och det känns bra att inte se eländet varje gång man loggar in för att kolla portföljen.

Intrum

När Intrum ställde in utdelningen så sålde jag hälften av mina aktier. Så här i efterhand så borde jag sålt resten också för det har bara gått ner sedan dess. Det är konstigt att ett bolag som funnits så länge kan gå så dåligt. Intrum var inte något av mina större innehav men det är ändå en del pengar som försvunnit här. Får Intrum ordning på sina saker så är det inte omöjligt att jag köper tillbaka någon gång i framtiden.

Embracer & Stillfront 

Embracer och Stillfront är två bolag där jag kom in helt fel. Jag köpte inte på absoluta toppen men de stod bra mycket högre än vad de gör idag. Kanske får de också ordning på sina saker så småningom men jag har tröttnat på att vänta. Som tur är så var detta mina två minsta innehav och mer av en bevakningspost. Så även om jag är ner en massa i procent så var det inte så mycket i kronor som förlorades.

Sinch

Sinch är det innehavet som jag sålt som har gått minst dåligt sedan jag köpte. Jag ser dock inte att det blir någon kursrusning de närmaste tiden så de fick också lämna portföljen. Det var heller inget stort innehav och så har de inte gått så dåligt så förlusten blev inte allt för stor.

Det är inte roligt att sälja med förlust men så är det ibland. Det är inte första gången det händer och lär inte vara den sista. Nu är det bara skönt att inte ha dem i portföljen och se hur mycket de har gått ner. Pengarna kommer förhoppningsvis att växa till sig i något annat innehav.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar