söndag 31 mars 2024

Inköp Mars

Det går snabbt nu och mars är redan över. Det har varit en bra månad ekonomiskt med mycket utdelningar samt en börs som går upp. Portföljen har stigit till nya rekordnivåer och värdet är nu 5.7 miljoner och jag närmar mig nästa miljon.

Några nya aktier har jag också köpt under månaden. Jag tycker det mesta känns dyrt men jag fortsätter att fylla på i samma innehav som tidigare månader.

Altria


British American Tobacco


Aker BP


JPM Global Equity Premium Income UCITS


Det blev som förra månaden en mindre påfyllning i de båda tobaksbolagen Altria och British American Tobacco. Jag har tre månader till som jag ska fylla på här innan jag nått mitt mål i antal aktier.

Förra månaden köpte jag mina första aktier i norska Aker BP. Aktien har blivit lite dyrare sedan dess men nu gjorde jag ett nytt köp. Jag planerar att göra en större köp när utdelningen från Nordea trillar in i början av april för att få upp storleken på innehavet.

Månadens största köp blev i den börshandlade fonden JPM Global Equity Premium Income UCITS. Jag tror starkt på denna så jag kommer köpa mer och planerar att detta ska bli ett av mina största innehav till slut. Just nu funderar jag på att sälja mina Kindred aktier och placera dem här.


Köpen ökar min årliga utdelning med 2 641 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar