torsdag 11 april 2024

Stora utdelningar

Det är en härlig tid på året just nu om man är utdelningsinvesterare och det trillar in pengar nästan varje dag. När portföljen har växt till sig så börjar det också bli lite större summor. Bara under april så blir det ungefär 70 000 kr vilket jag tidigare var nöjd med om jag fick på ett helt år.

De två enskilt största utdelningarna jag någonsin fått kom i slutet av förra veckan när Swedbank och Nordea gav en rejäl slant. Båda var större än den summan jag sätter undan från lönen varje månad.

I vanlig fall så sparar jag alla utdelningar och köper nya aktier för dem i samband med lönen men månader som dessa när det kommer mycket utdelningar så brukar jag handla för dem direkt. För pengarna från Nordea så fyllde jag på med mer Aker BP medan pengarna från Swedbank gick till JPM Global Equity Premium Income UCITS.

Det känns verkligen som om snöbollen är i rullning nu och både portfölj och utdelningar växer varje år, precis det som är målet.

1 kommentar:

  1. Kul när det rullar på. Är själv i början på resan och ser framemot när den börjar ta lite fart:). Väldigt kul och inspirerade att läsa när snöbollen tagit fart!

    SvaraRadera