onsdag 31 januari 2024

Inköp Januari

Förra veckan startade ett nytt år med sparande och köp av aktier. Jag kommer inte ändra så mycket detta året utan fortsätter att föra över 20 000 kr från lönen samt återinvestera månadens utdelningar och fylla på med nya aktier. Förhoppningsvis blir det mer utdelningar under året så jag har mer att handla för än tidigare. De första köpen för året blev ungefär samma som i december:

Kesko


Main Street Capital


Altria


British American Tobacco


JPM Global Equity Premium Income UCITS


Jag fortsätter att fylla på med finska Kesko. Nästa månad gör jag sista köpet och sedan är jag nöjd för denna gången. Kesko kom med rapport i veckan som togs emot väl även om man sänkte utdelningen lite.

Ökade även på i Main Street Capital efter att de kom med preliminära siffror inför kommande rapport där de visade rekord resultat. Utdelningshöjningarna lär fortsätta samt även extrautdelningarna.

Fyller även på i tobaksbolagen Altria och British American Tobacco och denna gången blev det köp i båda två. Jag köper inte så mycket åt gången men i långsam takt så ökar innehaven i storlek.

Största köpet denna gången blev i börshandlade fonden JPM Global Equity Premium Income UCITS som jag började köpa förra månaden.


Köpen ökar min årliga utdelning med 2 180 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar