tisdag 19 september 2023

Äntligen 5 miljoner

Den första miljonen ska vara den svåraste men det visade sig att den femte också var ganska seg. Det har varit retfullt nära många gånger men då har det kommit några röda dagar på börsen och sedan har jag varit en bit ifrån igen. Men nu har jag äntligen nått även denna milstolpe och med lite marginal också så jag klarar i alla fall ett par dagars nedgång.

Efter pandemin så gick det snabbt att gå från tre till fyra miljoner men sedan har det gått långsammare. Saldot har ändå gått sakta uppåt när utdelningar har trillat in, nya pengar sätts in varje månad och även lite positiv utveckling på befintliga investeringar. Nu på senare tid så har jag också fått hjälp av den svaga kronan som ökat värdet på mina utländska innehav.

Det var stort att nå första miljonen men sedan har det inte varit något särskilt när övriga miljoner passerats. Fem miljoner var ändå skönt att nå eftersom jag har haft det som mål ganska länge nu. Något slutgiltigt mål när det gäller saldot på kontot har jag inte utan jag är nöjd bara det går uppåt. Nästa mål är därför sex miljoner och så får vi se hur lång tid det tar.

13 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack
      5 miljoner börjar ändå bli lite pengar.

      Radera
  2. Stort grattis!!
    Själv tycker jag 2:an verkar seg, men den kanske kommer.
    Har inte heller något slutmål, utan det får bli som det blir.
    Ju mer, desto längre räcker de sen.
    God jakt på sexan!
    //Fattigbonddräng

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack
      Ibland kan det vara segt men din andra miljon kommer snart ska du se.

      Radera
  3. Stort grattis till nya milstolpen. Fortsatt lycka till med sparandet.

    Mvh Slimis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack
      Jag fortsätter spara och hoppas att nästa miljon går snabbare.

      Radera
  4. Stort grattis!

    Jag nådde 5 miljoner hösten 2021 men därefter har det bara gått utför och nu kämpar jag för att hålla mig över 4 miljoner. Jag har dock en portfölj med vissa instabila högriskbolag, så du kommer förhoppningsvis inte råka ut för detta.

    Fira ordentligt och lycka till framöver!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack
      Har man mycket högriskbolag så förstår jag att det kan svänga mer. Även om jag har lite andra "stabilare" bolag i portföljen så kan de också gå ner en del har jag märkt.

      Radera
  5. Grattis till 5:an! Stort! Själv kämpar jag mot 3:an och den känns seg att nå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack
      När börsen är sur så går det segt men du är snart där.

      Radera
  6. 5 millar är en fantastisk milstolpe att nå! Vi närmar oss 4 millar, förhoppningsvis i mitten på 2024, så med lite tur kan vi nå 5:an 2025 :)

    SvaraRadera