måndag 28 juni 2021

Inköp Juni

Sommaren har börjat och för min del så är det låg aktivitet när det gäller blogg, ekonomi och annat. Som vanligt har jag lite paus från internet den här tiden på året och det är ganska skönt nu när flödet domineras av politik. Det är två veckor kvar till semestern så motivationen på jobbet är inte så hög just nu.

I förra veckan så gjorde jag en sällsynt inloggning på Avanza för det var dags att köpa aktier igen. Ingen internet-paus kan få mig att bryta den traditionen. Det blev dock inga spektakulära inköp utan jag köpte ungefär samma som förra månaden.

Corem Property Group D


W. P. Carey


British American Tobacco


Mina Klövern pref byttes till Corem Property Group D och eftersom man fick lite fler antal aktier i bytet så hade jag nu en väldigt ojämn summa och så kan jag inte ha det. Så därför fyllde jag på för att jämna till innehavet något. Förutom det så är Corem ett bra företag där det visserligen finns lite större risk jämfört med liknande bolag men man kompenseras med en högre direktavkastning. Nu har jag inga planer på att köpa mer Corem utan är nöjd med de aktier jag har.

W. P. Carey har blivit dyrare sedan sist men det hindrar inte mig från att fylla på mer i detta fina och stabila bolag. W. P. Carey börjar bli ett av de större innehaven i portföljen men om inte kursen rusar allt för mycket så planerar jag att fylla på mer nästa månad.

Jag håller fortfarande på att bygga upp mitt innehav i British American Tobacco så jag fyllde på även denna månaden. Nu när portföljen börjar bli lite större så tar det ganska lång tid att bygga upp en position jag är nöjd med i ett nytt innehav eftersom insättningarna varje månad är en ganska liten del av portföljens värde.


Köpen ökar min årliga utdelning med 2 353 kr.

2 kommentarer:

  1. Skönt med lite mindre datortid, har tänkt likadant. Ju närmre semestern kommer desto mindre lust för jobb har man tycker jag. Man börjar omvärdera vad man egentligen håller på mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, motivationen är inte så hög i vanliga fall heller men nu på sommaren är jobba det sista man vill göra.

      Radera