torsdag 22 april 2021

Löneförhöjning

Jag fick månadens lönespecifikation och såg att min lön justerats uppåt. Vi hade lönesamtal för några veckor sedan och jag fick då en ökning av lönen. Den börjar gälla från denna månaden och eftersom den räknas retroaktivt från början av året så får jag även lite extra denna gången.

Lönesamtalen de senaste två åren har inte varit någon rolig händelse. Det var då som jag bytte chef och sedan dess har det bara varit små höjningar med runt en procent eftersom de tycker att jag redan hade så hög lön. Jag har egentligen slutat bry mig så mycket om löneökning eftersom det ändå inte blir så mycket mer kvar efter skatt men man blir ändå missnöjd när man får mindre ökning än andra anställda.Detta året blev det något bättre och det blev en ökning med runt två och en halv procent. Detta gjorde att min lön nu är 50 000 kr, en jämn och bra siffra som jag är ganska nöjd med. Jag tror inte min lön kommer att stiga så mycket mer. Vill jag öka lönen så krävs det att jag byter företag och kanske då även arbetsuppgifter.

De extra pengarna kommer väl till pass när det nu är uppesittarkväll om några timmar och i morgon när jag ska köpa nya aktier.

7 kommentarer:

 1. 2,5% är bättre än inflationsmålet, så det är ju en riktig lönehöjning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 3% är standard på företaget jag jobbar för och är det som de flesta får. Så 2.5% är klart godkänt och något jag får vara nöjd med.

   Radera
 2. Imponerande lön. Själv ligger jag på drygt 25000 Kr så du har ungefär dubbelt så hög lön som mig. Men som tur är har jag lite extra OB på kvällar och helger.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. När du skriver detta så inser jag att jag borde vara nöjd med min lön. Jag är själv imponerad att du lyckats spara/investera ihop så mycket pengar trots lägre lön.

   Radera
 3. Grattis! Jag tycker allt under 2% för oss som är tjänstemän utan kollektivavtal är ett hån. Om den är 2 eller under blir det i princip ingen höjnig pga prestation utan enbart en inflationsjusterad lön. 2,5% måste vara nån sorts minimum, men det är kämpigt tycker jag. Även ett högpresterande konsultbolag som där jag jobbar verkar ha det svårt med lönehöjningar. Man får slåss som f-n för att få mer än en tusing brutto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Ökningen med 1% som jag fått de senaste åren blir inte mycket pengar extra efter skatt. Lönesamtalen här är egentligen inte så mycket samtal utan man blir informerad om vad den nya lönen blir. Är man sedan inte nöjd och kräver mer så får man verkligen kämpa och det är sällan som det resulterar i något mer.

   Radera
  2. Ja någon det diskussion var det många år sedan jag haft, det är mycket konstigt alltsammans. Att högpresterande anställda behandlas på ett sådant sätt... Förstår inte företagens kortsiktiga resonemang, men så förstår jag sällan eller aldrig heller hur de flesta chefer just blivit chefer...

   Radera