fredag 30 april 2021

Inköp April

Det har nu gått en vecka sedan lön och jag har fortfarande inte redovisat vad jag köpte denna månaden. Självklart köpte jag nya aktier direkt när lönen trillade in för en sådan fin tradition vill jag inte bryta. Min löneförhöjning samt en bra månad med mycket utdelningar gjorde att jag hade mycket pengar att handla för. Denna gången så var stort fokus på tobaksbolagen som lägligt gick ner en del dagarna innan lönen. Detta köpte jag denna månaden:

Altria


British American Tobacco


Omega Healthcare Investors


Stillfront


Embracer


Den största delen av pengarna gick till att fylla på det befintliga innehavet i Altria men även att plocka in ett nytt tobaksbolag som jag haft koll på, British American Tobacco. Det kom uppgifter att Biden vill införa förbud mot vissa tobaksprodukter vilket fick aktierna för tobaksbolagen att gå ner. Jag är inte så orolig över dessa uppgifter utan ser det som en möjlighet att köpa lite billigare. Det är inte första gången som tobaksbolagen hanterar denna typen av problem och det är inte säkert att det leder till något i slutändan. Bolagen har dessutom ett stort antal produkter och finns på andra marknader än den amerikanska så jag tror de kommer fortsätta att tjäna pengar som vanligt.

Jag köpte även fler aktier i ett bolag jag gillar och har ägt länge, Omega Healthcare Investors. Jag tycker att kursen inte riktigt återhämtat sig efter coronaraset trots att siffrorna ser bra ut. Jag planerar att fylla på ännu mer de kommande månaderna.

Tillväxtportföljen fick som vanligt påfyllning av några nya aktier i Stillfront och Embracer.


Köpen ökar min årliga utdelning med 2 289 kr.

4 kommentarer:

 1. 2 289 kr extra utdelning låter inte helt fel. Intressant att du investerar i tobak, hur ser du på branschens framtid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det kommer gå bra även i framtiden då efterfrågan av deras produkter är stor. Det kommer inte bli någon aktieraket men de växter fortfarande, tjänar pengar och delar ut mycket av dem vilket jag gillar. De har även många olika produkter vilket gör att om t.ex. efterfrågan på vanliga cigaretter skulle minska så finns det andra produkter som ersätter.

   Radera
  2. Intressant att du tror att andra tobaksprodukter kommer ersätta mindre efterfrågade. Så har jag aldrig tänkt förut. Jag hoppas att du har fel!

   Radera
  3. Jag tror inte att de som använder tobaksprodukter slutar så lätt. Skulle användningen av vanliga cigaretter minska så tror jag att t.ex. e-cigaretter i stället kommer att öka.

   Radera