onsdag 27 januari 2021

Inköp Januari

Det är lönevecka och första chansen detta året att fylla på portföljen med nya aktier och det gjorde jag självklart så fort lönen fanns på kontot. Året på börsen har börjat otroligt bra för min del så just nu är jag extra motiverad att köpa så mycket jag bara kan. Det började visserligen bra även förra året och vi vet ju alla hur det gick sen, men denna gången hoppas jag att det är annorlunda.

Det blev mycket köp av aktier från USA den här gången. Jag har svårt att hitta något jag vill köpa av de svenska bolagen så det kommer bli många utländska köp detta året. Denna gången köpte jag det här:

Altria


AT&T


WP Carey


Stillfront






Precis som förra månaden så var största köpet i tobaksbolaget Altria. Jag fortsätter att bygga upp mitt innehav lite i taget och så länge det inte händer så mycket med kursen så kommer jag att fortsätta att köpa.

Jag köpte även de sista aktierna i AT&T som jag behövde för att nå mitt mål. Jag äger nu tillräckligt med aktier så nu är det slut med köpen för denna gången. AT&T är ett av mina största innehav och jag äger den främst för en stabil och hög utdelning. Det är rapport idag och det ska bli spännande att se vad marknaden tycker om den. Jag tycker fortfarande att AT&T är undervärderad så kanske finns det en möjlighet till lite kurstillväxt under året.

Det var några månader sedan jag köpte WP Carey sist och då skrev jag att jag inte skulle köpa något mer. Detta löftet bröt jag denna månaden när jag köpte lite till. WP Carey är en stabil REIT som jag gillar väldigt mycket och när aktien handlas till en attraktiv kurs så var det för svårt att låta bli. Med en direktavkastning på över 6% så blir det bra med utdelningar som trillar in varje kvartal.

Denna gången fyllde jag även på tillväxtportföljen när jag ökade i Stillfront. De har haft det lite tungt detta året trots aktiesplit men det beror nog mest på att Stillfront gick så otroligt bra förra året. Det kan inte bara gå upp hur mycket som helst och till slut blir det en korrektion.


Köpen ökar min årliga utdelning med 2 233 kr.

3 kommentarer:

  1. Hallå, blev några altria även för mig samt j&j. Hur många AT&T är din slutposition nu då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då får vi hoppas Altria blir en bra investering. J&J är också bra, mycket stabilare än så blir det inte.

      Jag har nu 1000 st AT&T, en jämn och bra summa.

      Radera
    2. En rejäl stek! Jo det är skönt med bolag som värdesätter sin utdelning till skillnad mot de flesta svensks...

      Radera