lördag 20 februari 2021

Vinterväder

De senaste veckorna har det varit fantastiska vinterdagar med mycket snö och fint väder. Nu verkar det dock vara slut för denna gången för nu så är det regn och plusgrader som gäller. I de södra delarna av landet där jag bort är det sällsynt med en riktig vinter som denna så det gäller att passa på när det väl händer. Det har jag också försökt att göra genom att vara ute så mycket jag kan även om det är mest på helgerna som det har varit möjligt. Det har blivit både längdskidor, skridskoåkning, isfiske och massa annat kul den senaste tiden. Nu när snön är på väg bort så längtar jag i stället verkligen efter våren så jag kan ut och cykla igen.De senaste veckorna har också fått mig att tänka på framtiden. Målet med mitt sparande och investeringarna är att så småningom sluta jobba och få mer tid för alla roliga saker jag vill göra. Jag är ingen vinter-människa utan jag trivs bäst under andra delar av året. Så under vår, sommar och till viss del höst så kommer jag inte ha några problem att fylla min lediga tid med aktiviteter. Däremot så har vi några mörka månader i detta landet när jag kommer få det svårare att hitta på något att göra. Jag planerar att resa en hel del under denna tiden på året så där går en del tid åt men jag kommer ändå behöva komma på andra saker att göra under vintern.

Detta kan ju tyckas vara ett lyxproblem men jag tror det är viktigt att ha någon plan för vad man vill göra om man som jag planerar att sluta jobba. Annars blir det nog tråkigt efter ett tag och den där friheten som man jobbat så hårt för kanske inte blir det man drömde om.

2 kommentarer:

 1. Underbart vacker bild! Har gjort som dig, utnyttjat vintervädret så mycket jag kunnat! Nu väntar det gamla vanliga gråa, blöta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där var bara en vinterbild jag hittade på pixarbay men det såg ganska fint ut i verkligheten också.

   Det gäller att passa på när det väl är vinter. Nu är det plötsligt varmare och allt är borta.

   Radera