tisdag 12 januari 2021

Månadsrapport December

En något försenad månadsrapport är det enda som återstår av 2020. Jag ska också summera och kolla hur förra året egentligen gick.

Detta året har i alla fall börjat bra när det gäller börsen. På bara några dagar så har portföljen gått upp mer än hela förra året. Förra året var ingen höjdare så det kan bara bli bättre och det har onekligen startat bra.

Detta blir troligen min sista månadsrapport på ett tag. Jag tycker inte dessa inlägg ger så mycket så jag tar en paus detta året. Jag kommer självklart ha stenkoll på min ekonomi även i fortsättningen så det blir i stället en sammanställning varje kvartal eller halvår.

Inkomster: 34 182 kr

Året slutade med en bra lön då jag fick några kronor extra eftersom jag jobbade lite övertid och fick för en gångs skull betalt för det. Jag har missat få dagar på grund av sjukdom så för hela året så har det trillat in bra med pengar.

Utgifter: 10 814 kr

Utgifterna i december stannade på 10 814 kr vilket är bra mycket mindre än det normalt brukar vara. Jul och nyår spenderade jag själv hemma så det blev billigare än normalt. Snittet på mina utgifter blev 10 212 kr. Det några kronor mer än året innan men jag är nöjd att det inte ökade mer när mycket har blivit dyrare. Mitt mål att snittet ska vara under 10 000 kr nådde jag inte detta året heller och det blir nog svårt att nå i framtiden också.

Utdelningar: 6 291 kr
Totalt: 115 548 kr

Jag fick 6 291 kr i utdelning i december vilket är 20% mer än samma månad året innan. Totalt slutade utdelningarna för 2020 på 115 548 kr. Det är 21% sämre än året innan men med allt som hänt så är det godkänt. Mitt mål för året var 170 000 kr så där var jag långt ifrån. Nu är det nytt år och jag har lite högre förhoppningar så det blir samma mål även detta året.

Portföljen: 0.61%

Portföljen slutade året med att gå upp 0.61% och totalt slutade året på plus 2.85%. Det är sämre än index och sämre än var många andra hade under året men jag är glad att det inte blev ännu sämre. Min portfölj består av många traditionella bolag som hade det svårt förra året. Det blev inte bättre av att kronan stärktes då jag har många utländska innehav som blev mindre värda. Jag hoppas att detta året blir bättre.

Portföljen var vid årsskiftet värd 3 072 102 kr vilket är rekord. TransAlta Renewables har gått mycket bra den senaste tiden och klättrade in bland de tio största innehaven och petade ner Kesko.

Jag lyckades spara mycket pengar under året som gick. Det blir så när man måste sitta hemma och inte har så mycket att lägga pengarna på. Mitt mål var att spara 280 000 kr med det slutade med att jag sparade 327 000 kr. Detta året så hoppas jag fortsätta på samma väg och sätter därför målet till 300 000 kr.

Jag fyllde på med nya aktier i december och då främst Altria och Kindred.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar