lördag 25 maj 2019

Inköp Maj

Jag har inte lagt mycket tid på aktier och börsen den senaste tiden och det var över en vecka sedan jag senast loggade in på mitt konto hos Avanza. Därför blev jag lite överraskad när jag såg att det var uppesittarkväll och tyckte det var lite tidigt. Men det var jag som inte hade hängt med och mycket riktigt var det igår dags för lön igen.

Som vanligt så sätter jag undan 20 000 kr från lönen och så har det även trillat in bra med utdelningar under månaden så det fanns lite pengar att köpa aktier för. Jag har lite utländska aktier jag vill köpa men på grund av den svaga kronan blev det fokus på svenska aktier denna månaden och jag köpte följande:

Resurs Holding


Holmen


Nobina


Kindred


Europris


Jag har kollat på Resurs Holding under lång tid och nu var det dags att plocka in dem i portföljen. Även om jag redan äger en hel del aktier i storbankerna så tycker att Resurs är lite annorlunda och passar in bra med mina innehav. Kursen har väl inte gått något vidare men bolaget går bra och direktavkastningen är fin.

Nästa nya innehav är Holmen. Jag har länge velat köpa något skogsbolag men inte riktigt kunnat bestämma mig för vilket. Jag funderade även på SCA men valet föll till slut på Holmen. Jag köpte inte så många aktier denna gången så här kommer jag att fylla på kommande månader.

Precis som förra månaden så köpte jag även mer aktier i Nobina och Kindred. Inga dåliga nyheter från något av bolagen och Nobina skriver nya kontrakt men kursen fortsätter att gå ner. Jag ser ingen anledning till nedgången så jag fortsätter att fylla på.

Den enda köpen i någon utländsk aktie blev norska Europris. Den var länge sedan jag köpte några aktier här och mitt innehav har därför blivit bland de minsta i portföljen eftersom jag har fyllt på annat. Aktien handlades utan utdelning under gårdagen så jag fick aktierna till ett lite längre pris.


Köpen ökar min årliga utdelning med 2 558 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar