måndag 18 mars 2019

Sagt upp Com Hem

I veckan som gick så tog jag ytterligare ett steg för att sänka mina utgifter när jag sa upp mina tv-kanaler från Com Hem. Jag skaffade digital tv från Com Hem när jag flyttade in i min lägenhet för många år sedan. Då var det enda alternativet för tv och sedan så har det hängt kvar.

Priset har hela tiden gått upp och nu sista tiden så har det kostat mig nästan 600 kr i månaden. Om räknar lite på det så inser man att det blir en hel del pengar på ett år och jag tycker inte det är värt det. Det är heller inte bara tv-kanaler man betalar för utan det är även kort och krypterings-avgifter vad nu det är för något.

Jag har länge tänkt att säga upp kanalerna men inte gjort det. Men när Com Hem ville höja priset med ytterligare 100 kr per månad så fick det vara nog. Eftersom jag sa upp det i samband med en prishöjning så blev det endast en månads uppsägningstid i stället för tre.

Com Hem är ett företag som har väldigt dåliga betyg och ingen verkar gilla dem. Även jag har haft problem och när jag har behövt kontakta deras kundtjänst så har det alltid varit bedrövlig. Så jag är glad att jag nu slipper dem.

Jag kan fortfarande titta på några tv-kanaler som ingår i hyran på min lägenhet och eftersom jag fortfarande gillar att titta på sport så jag kommer att skaffa ett abonnemang på Eurosport Player för att kunna kolla på bl.a. cykeltävlingar men mer än så blir det inte.

Detta betyder att jag minskar mina utgifter med flera tusenlappar per år och det känns väldigt bra. Då detta var den största återkommande utgiften jag har varje månad förutom hyran så finns det inte mycket mer att minska på. Nästa steg är att även få ner boendekostnaden.

6 kommentarer:

 1. Köp en chromecast och använd playkanalerna. Sa upp mina tv-kanaler för 2 år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En chromecast planerar jag att skaffa. Det ingick några playkanaler tillsammans med mina nuvarande tv-kanaler så dessa använder jag redan en hel del men då brukar jag koppla dem till tvn via datorn.

   Radera
 2. Bra att se över sina kostnader ibland :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det går alltid att hitta något man kan spara några kronor på.

   Radera
 3. Ett tips är annars att plocka upp ett abonnemang under black friday - guldpaketet för en tredjedel av priset i 24 månader. Billigare med 70 kanaler än med 8!? Fast om TV inte är ens grej så är det såklart onödiga pengar oavsett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, det hade jag ingen koll på. Ska försöka komma ihåg det när det blir black friday och se om det finns något intressant men jag ska försöka att klara mig utan massa TV kanaler.

   Radera