måndag 25 juni 2018

Inköp Juni

I dag kom lönen in på kontot och det var äntligen dags att köpa nya aktier. Förra månaden så köpte jag för lite mindre än vanligt och valde i stället att föra över mer pengar till mitt buffertkonto. Denna månaden så är jag tillbaka i mina vanliga rutiner och köper aktier för allt som blir över av lönen. Den amerikanska dollarn fortsätter att var dyr så för första gången på mycket länge så blev det inte ett enda köp av några amerikanska aktier. I stället så köpte jag detta:

Investor


Europris


Skanska


NorthWest Healthcare


Boston Pizza


TransAlta RenewablesStörsta köpet denna månaden blev Investor där jag investerade en stor del av pengarna. Investor har blivit lite billigare sedan förra månaden och känns köpvärd. Ett stabilt investmentbolag som Investor är inget dålig innehav att ha i portföljen.

Jag fortsätter också att fylla på mitt senaste innehav, Europris eftersom det fortfarande utgör en så liten del av portföljen. Jag planerar att köpa mer även de kommande månaderna om kursen inte sticker iväg av någon anledning.

Även denna månaden stod jag och valde mellan NCC och Skanska och denna gången fick det bli några nya aktier i Skanska.

Jag ökade även på lite i mina kanadensiska månadsutdelare NorthWest Healthcare, Boston Pizza och TransAlta Renewables. Jag gillar att det trillar in en liten slant från alla tre varje månad och nu blir det några kronor till i utdelning.


Köpen ökar min årliga utdelning med 1 794 kr.

2 kommentarer:

  1. Ska också köpa på mig mer av Europris. Tror att de är på helt rätt väg med inköpet i ÖoB och så kanske de även köper in sig i finska Tokmanni. Hur som helst så en spännande utveckling och bra potential för bolaget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar också att de köper in sig i andra bolag och på så sätt växer. Om ÖoB var rätt beslut får vi se men jag hoppas du har rätt.

      Radera