tisdag 27 mars 2018

Inköp Mars

Här på bloggen har det varit öde den senaste tiden eftersom det varken funnits tid eller lust att skriva något när jag är ute och reser. Det tog två veckor innan jag ens startade datorn så jag har hängt med dåligt när det gäller börskurser eller var andra bloggare har sysslat med. Nu är det knappt en vecka kvar innan det är dags att åka hem, något som jag inte alls ser fram emot.

Dåligt tillgång till internet gjorde att jag missade uppesittarkväll och inte kunde köpa nya aktier direkt när lönen kom i fredags. Nu fungerar det bättre och jag passade på att göra månadens inköp.

Det har trillat in en del utdelningar under månaden så det blev ungefär 35 000 kr att köpa för och de placerades i följande aktier:

Swedbank


Nordea


AT&T


Investor


Bank of Nova Scotia


Sabra Health Care


Ocean Yield


EDP Energias de PortugalBåde Swedbank och Nordea har haft x-dag men gick ner mer än utdelningen så där passade jag på att köpa mer. Jag ökade även i den kanadensiska banken Bank of Nova Scotia som jag tycker är ett stabilt och säkert innehav.

Det blev även mer Investor som så många gånger tidigare och så några mer aktier i AT&T som jag tycker handlas till ett attraktivt pris.

Jag fortsätter även att öka på mitt senaste innehav EDP Energias de Portugal även fast priset har gått upp en del sedan jag köpte mina första aktier.

För att öka på kommande utdelningar lite extra så fick det också bli lite Ocean Yield och Sabra Health Care. Sabra har som många andra healthcare REITs tappat en hel del den senaste tiden och ger nu en mycket hög direktavkastning men innebär samtidigt en del risk.


Köpen ökar min årliga utdelning med 1963 kr.

6 kommentarer:

 1. Tjeena! Hur ser du på Nordea med flytt och allt? Verka som den fick böter nu med på 400.000 av finska staten eller hur det låg till pga en förenad nåt? Har du dina Nordea aktier i en KF/ISK?

  Mvh Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nordea fick böter för försenad transaktionsrapportering så det är inget som påverkar mina tankar om dem.

   Jag tror att alla bankerna kommer fortsätta att tjäna pengar ett tag till och nu när priset på aktierna kommit ner lite så lockar det att köpa mer. Det enda som hindrar mig är att jag redan äger en hel del bankaktier men jag kommer nog att köpa lite mer Nordea.

   Jag har mina Nordea aktier i en ISK men nu när de flyttar så blir det utländsk källskatt på utdelningarna så då passar de bättre in en KF.

   Radera
  2. Tack för snabbt svar :) kommer du att sälja av alla Nordea sen och köpa om dem i en KF? Har själv endel sådär ja undrar.

   Mvh Marcus

   Radera
  3. Jag kommer att behålla mina Nordea på mitt ISK.

   Har man inte överskott av kapital (t.ex om man har lån) så får man max 500 kr tillbaka av den utländsk källskatten på ett ISK. Eftersom jag inte har några lån så får jag tillbaka all källskatt så det finns inget behov av att flytta till KF.

   Radera
  4. Hur kommer det sig att man inte får tillbaka all källskatt bara för man har lån?

   Radera
  5. Har man lån så betalar du ränta, eller om du sålt aktier med förlust på vanligt aktiekonto så räknas det som underskott av kapital. Då gäller skatteverkets regel om max 500 kr tillbaka. Från https://www.skatteverket.se/avrakning: "Om du har ett underskott av kapital så får du avräkning med som mest 500 kronor."

   Bloggaren Gustavs aktieblogg har skrivit ett inlägg om detta: http://gustavsaktieblogg.blogspot.se/2014/04/varning-for-utlandska-utdelningsaktier.html

   Det säkraste är att ha alla utländska aktier i en KF så behöver man inte oroa sig.

   Radera