torsdag 21 september 2017

90000 kr i utdelningar, halvvägs till målet

I dag gjorde jag veckans köp av aktier för pengarna jag fick när jag sålde delar av mina fonder. Jag utökade innehavet i TransAlta Renewables med några aktier vilket kommer att ge mig ytterligare 600 kr per år i utdelningar. Med de extra pengarna i utdelning så gick den totala summan utdelningar jag får per år över 90000 kr.

Mitt mål när jag slutar jobbar är att ha minst 180 000 kr i utdelningar per år, d.v.s. 15000 kr per månad, vilket betyder att jag nu har nått halvvägs. Eftersom jag planerar att sluta jobba under 2020 så har jag ungefär två och ett halvt år på mig att dubbla summan. Enligt de avancerade beräkningarna i mitt excel-dokument så ska det gå. Det kommer dock att krävas att jag fortsätter och spara från lönen på samma sätt som jag gör nu, alla utdelningar jag får återinvesteras i aktier och åtminstone någon procents utdelningstillväxt för mina befintliga innehav.


Det känns riktigt härligt att ha nått detta delmålet och det inspirerar mig att fortsätta. Men hjälp av högt sparande och ränta på ränta effekten så går det hela tiden snabbare att nå målet. Det räcker att titta tillbaka något år, och se hur mycket utdelningar jag fick då, för att inse att det händer rätt mycket på ett år.

6 kommentarer:

 1. Gratulerar, bra jobbat!

  Hade varit kul och vet lite mer om dig, förstår att du vill vara anonym men lite information hade vart skoj��

  Tack för en inspirerande blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, har funderat på ett inlägg med lite mer information om vem jag är. Jag får prioritera det lite högre så att det blir gjort.

   Radera
 2. Det var inte dåligt med utdelningar :-) Jag håller tummarna på att du når ditt mål. Fortsatt lycka till på resan.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för stödet, jag ska inte göra dig besviken :)

   Radera
 3. Riktigt maffiga utdelningar, grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det börjar bli lite större summor nu. Jag ser redan fram emot nästa års utdelningar.

   Radera