måndag 24 juli 2023

TransAlta Renewables försvinner

Ännu en aktie försvinner från portföljen när energibolaget TransAlta Renewables köps upp av TransAlta Corp. De ägde redan en stor del av bolaget och nu köper de även resten. Det har inte varit min bästa investering men en aktie jag har ägt länge och som gett utdelningar varje månad så det är ändå lite tråkigt att den försvinner.Affären är inte klar än men jag sålde mina aktier efter senaste x-dagen för att placera pengarna i annat. Budet var på 13 CAD per aktie vilket var runt 18% över tidigare pris så det blev en fin uppgång när det blev känt. TransAlta Renewables har annars inte gått så bra det senaste året men jag köpte mina aktier för många år sedan så det blev ändå en del vinst när jag nu sålde. Sedan har jag fått mycket utdelningar genom året så totalavkastningen blev helt ok.

För pengarna så ville jag helst investera i någon annan kanadensisk månadsutdelare men jag hittade inget som jag gillade. I stället så fyllde jag på men fler aktier i Bank Of Nova Scotia samt tog in ett nytt innehav när jag köpte Canadian Utilities. TransAlta Renewables hade hög direktavkastning så det blir lite mindre utdelningar med de nya innehaven.

2 kommentarer:

  1. Tänkte jag skulle föreslå just Canadian Utilities :) Tycker det är ett fint bolag med trygga tillgångar och bra utdelning. Kan nog växa fint inom förnybart också framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också det ser fint ut och har haft de på bevakningslistan ett tag. Så passade bra att köpa nu när jag hade en större summa att handla för.

      Radera