torsdag 26 juli 2018

Inköp Juli

De senaste veckorna har jag haft semester och inte haft så stor koll på vad min aktier och börsen har hittat på. En stor del av tiden så har jag också varit bortkopplad från internet och missat vad som har hänt på andra bloggar och sociala medier. Jag tycker det är så otroligt skönt att stänga av mobiler och datorer och inte kolla hela tiden vad som händer.

I går så fick jag och många andra lön och då var det läge att komma tillbaka till den digitala världen så jag kunde köpa lite nya aktier. Efter lite funderande så blev det följande köp:


Bank of Nova Scotia


AT&T Inc


Europris


Nordea


Det största köpet denna månaden blev den kanadensiska banken Bank of Nova Scotia. Jag tycker de är ett stabilt innehav i portföljen som jag gärna vill ha mer av.

Den amerikanska operatören AT&T föll efter rapport och jag passade på att öka en hel del. AT&T har inte gått så bra under året, kanske kan förvärvet av Time Warner ändra på det.

Även denna månaden så köpte jag Europris och även de föll efter kvartalsrapporten. Jag äger inte så många aktier ännu så nergången har inte haft så stor påverkan på portföljen. I stället kan jag fylla på med mer aktier nu när det blev billigare.

Det blev inte så mycket svenska aktier denna gången men några nya Nordea lyckades jag få in i portföljen.


Köpen ökar min årliga utdelning med 1 626 kr.

6 kommentarer:

 1. Kul att se att du också gillar Europris. Gjorde en liten genomgång av dem på bloggen (läs gärna om du är intresserad) efter deras Q2:a samt köpte på mig fler aktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst ditt inlägg, bra genomgång. Jag har också lite svårt att komma på vad det är som gör att det går ner så mycket.

   Radera
 2. Jag tror att Time Warner kommer att bidra till att vända på skutan. Det finns en del frågetecken kring AT&T dock. Jag ligger lång i alla fall

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hoppas Time Warner kan ge en vändning. Jag är också mycket lång i AT&T och kommer behålla och köpa mer när jag får möjlighet.

   Radera
 3. Ja man ska inte förvänta sig några uppgångar hos ATT i närtid, däremot om man har tålamod några år så kan man håva in utdelningar under tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror och väntar mig heller ingen större uppgång av AT&T. Så länge det tickar in utdelningar så är jag ganska nöjd.

   Radera