måndag 13 november 2017

Köpt Investor

I dag utökade jag portföljen med ytterligare ett bolag nämligen Investor. Jag tror inte Investor kräver någon större presentation men det är ett svenskt investmentbolag som bildades 1916 med innehav som ABB, AstraZeneca, Atlas Copco, Electrolux, Ericsson, Husqvarna, Saab och SEB. Jag har funderat på att köpa Investor under en längre tid och idag, när priset på aktien gick ner en del, så slog jag till med mina första aktier.Förutom Kinnevik som jag ägde under en tid så har jag inte haft några investmentbolag i portföljen vilket jag har ångrat. Jag köper ofta bolag med lite högre direktavkastning och jag vill gärna att de delar ut minst 4%. Höga utdelningar kan ofta medföra högre risk och det vill jag kompensera med att köpa aktier i ett stort och stabilt investmentbolag som Investor, även om de delar ut under min önskade gräns på 4%. För närvarande är utdelningen 2.7% men jag räknar med att den kommer att öka lite för varje år, många år framöver.

Det var inget jättestort antal aktier jag köpte eftersom kassan är rätt liten just nu. Det var de sista pengarna från mina fonder som jag sålde tidigare samt lite utdelningar som trillat in den senaste tiden som jag handlade för. Nu ser jag fram emot nästa lön då jag kommer att fylla på mer. Om inget oväntat händer så kommer jag långsamt köpa mer aktier i Investor det kommande året och jag hoppas att bolaget kommer vara bland de största i portföljen när jag är klar.

2 kommentarer:

 1. Jag har också planer på att ta in Investor till portföljen. Tycker bara aktien är dyr för tillfället. Har kurslarm på 370 men kanske får inse att den aldrig sjunker dit. Hittade precis din blogg. Ser trevlig ut. Ska följa dig framöver :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du hittat till bloggen.

   Jag har väntat med att köpa Investor ett tag eftersom jag också tyckt att den varit för dyr. Jag har dock svårt att se att aktien går ner så mycket det närmaste tiden så jag passade på att köpa lite nu när vi kom under 400 kr.

   Radera