onsdag 23 mars 2022

Över 200k i utdelningar

Det har än så länge varit ganska dåligt med utdelningar i mars men det kommer snart att ändras. I slutet av månaden så börjar det trilla in pengar och sedan i april och maj så kommer det utdelningar nästan varje dag. 

Jag har räknat lite på vad jag kommer få totalt i utdelningar och prognosen säger runt 235 000 kr. Detta är baserat på rullande 12 månader, d.v.s. de kommande 12 månaderna och då har jag inte räknat in extrautdelningar. Jag vet inte heller exakt vad de utländska bolagen kommer att dela ut i slutet av året så dessa siffror kan jag bara uppskatta baserat på vad jag fått tidigare. Det brukar dock stämma ganska bra till slut.Jag kommer ihåg när mina utdelningar passerade 100 000 kr för ett år vilket var en stor händelse och hur nöjd jag var då. Nu har jag passerat 200 000 kr och är en bra bit över den summan men det känns inte längre som någon stor sak. Jag är förstås väldigt nöjd med hur långt jag kommit men nu har jag i stället siktet inställt på slutmålet.

Målet för året satte jag till 220 000 kr i utdelningar men nu börjar jag tro att det var för lågt. Med extrautdelningar så finns det en liten chans att jag passerar 240 000 kr i år, något som har varit ett stort mål för mig, vilket skulle motsvara 20 000 kr i månaden. Det stora målet är 300 000 kr i utdelningar om året, d.v.s. 25 000 kr i månaden, en summa som jag lätt skulle kunna leva på och då jag på allvar kommer att fundera på att helt sluta jobba.

Det är en spännande tid som vi har framför oss om man som mig gillar utdelningar. Alla utdelningar kommer självklart att återinvesteras vilket gör att jag kan nå mitt slutgiltiga mål ännu snabbare.

3 kommentarer: