måndag 30 september 2024

Inköp September

Det är otroligt mycket att göra på jobbet för närvarande så förutom att jag inte gillar jobbet så är det också mycket stress. Jag känner mer och mer för varje dag att jag borde göra något annat, och helst inte jobba alls. Jobbet ger i alla fall lön som gör att jag kan köpa mer aktier. Jag fick dessutom en massa utdelningar under månaden så det fanns mycket pengar att handla för denna gången och då passade jag på att plocka in lite nytt i portföljen.

Realty Income


Main Street Capital


AXA


Vår Energi






Som vanligt fyller jag på i Realty Income och Main Street Capital. Det känns lättare att köpa utländska aktier nu när dollarn blivit billigare även om det också påverkat portföljen negativt när befintliga aktier tappat i värde i svenska kronor.

Första nya tillskottet i portföljen blev den franska försäkringsjätten AXA. De har funnits i min bevakningslista i många år men det har inte blivit några köp förrän nu. Även om aktien handlas på rekordnivåer så tycker jag den är köpvärd. Detta är en aktie som jag kommer öka mer i och behålla länge och förhoppningsvis ge mig stadiga utdelningar under många år. Detta blev månaden största köp.

När jag funderade på att plocka in ytterligare ett olje och gasbolag i portföljen så stod det mellan Aker BP och Vår Energi. Valet föll på Aker BP och där har jag ökat de senaste månaderna så jag nu är nöjd med mitt innehav. Det finns inget som hindrar en från att köpa flera liknande bolag så därför har jag nu köpt mina första aktier i Vår Energi. Även här kommer jag att öka med fler aktier under kommande månader men det kommer inte bli något av mina större innehav. Utdelningen kan variera kraftigt i dessa bolag och jag vill inte ha för mycket sådant i portföljen.


Köpen ökar min årliga utdelning med 4 210 kr.